4 690 Kč
Materiál | Damascénská ocel |
Materiál | 37 vrstev |
Výrobce | Yaxell |
Charakteristika: ZEN Kiritsuke nůž s dlouhou čepelí a ostrou špičkou, stejně dobře slouží při přípravě zeleniny, tak při krájení plátků masa a ryb. Kiritsuke je univerzální nůž pro přípravu tradiční japonské kuchyně. Kiritsuke znamená „rozřezaný“ – proto je v Japonsku tak oblíbený při porcování a přípravě sashimi (ostrá špička se zapíchne do ryby a jednoduše ji rozřízne).
Popis:
<U>Čepel</U> je zhotovena zextrémně tvrdé japonské VG 10 oceli o tvrdosti 61 HRC , která zaručuje noži vynikající ostrost a trvanlivost. Jádro je obložené vysoce kvalitní nerezovou ocelí zobou stran. Důlkování od kladiva na horní části čepele dodává nožům působivý vzhled.
<U>Rukojeť</U> je vyrobena z černé plátnové micarty , která se příjemně drží, mokrá neklouže a je velmi odolná. Rukojeť je dokonale vyleštěna a pevně připojena pomocí 2 nerezových nýtů.
Použití a péče:
Balení:
Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě , která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí .
<P></P>