Materiál | nerez ocel |
Délka ostří | 24 - 25,9 cm |
Určení | na maso;plátkovací;porcovací;japonské nože |
Požadované vlastnosti | Profesionální |
Druh | Kuchyňské nože |
Hmotnost | 230 g |
Vhodné do myčky | ne |
Výrobce | Zwilling |
<h4>POPIS Japonský nůž na maso Gyutoh Zwilling Miyabi z řady 6000MCT má čepel o délce 24 cm , která má** autentický japonský tvar** s povrchovou úpravou čepele Tsuchime (vyklepávaný povrch). Tento strukturovaný povrch zajišťuje nejen originální vzhled, který se v Japonsku přirovnává k odrážejícímu se měsíci na hladině oceánu, ale prohlubně navíc zabraňují tomu, aby při krájení suroviny ulpívaly na noži. Díky tomu je nůž maximálně výkonný . Japonský nůž Gyutoh umožňuje mimořádnou sílu řezu , a díky tomu je ideální při krájení, porcování a plátkování masa. Nůž má vyšší hrot, což umožňuje** kolébkový styl krájení** .
</p> <p>Tento nůž má ergonomicky tvarovanou a komfortní rukojeť ve tvaru D pro pohodlnou a bezpečnou manipulaci. Rukojeť je vyrobena z Cocobolo Pakka, což je exotické dřevo, které noži dodává luxusní vzhled. Eleganci noži přidává i nerezová patka s logem Miyabi, která nůž vyvažuje.Jádro je vyrobeno z mikrokarbidové práškové oceli MC63 a je vloženo mezi dvě vrstvy nerezové oceli. Ocel je kalena při teplotě – 196 °C, což přináší extrémní tvrdost 63 HRC (Rockwellovy stupnice). Dlouhotrvající ostrost je zajištěna** ručním třífázovým broušením** nožířskými mistry tradiční japonskou technikou. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.
Výrobek je dostupný POUZE NA OBJEDNÁVKU! Pro informace o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.cz nebo na tel. +420 604 187 028. K dodání zhruba za 4 – 6 týdnů od objednání. Děkujeme za pochopení. SPECIFIKACE Délka ostří: 24 cm
Délka nože: 37,6 cm
Výška čepele: 4,9 cm
Hmotnost: 230 g
Materiál: nerezová ocel, mikrokarbidová prášková ocel, dřevo Cocobolo Pakka
Barva: stříbrná, tmavě hnědá
Záruka: doživotní – na výrobní vady čepele
<style></style>
<h4>
1. Ocel Čepele nožů jsou vyrobeny ze 2 vrstev nerezové
oceli a mají** tvrdost 63 HRC** Rockwellovy stupnice. Jádro nože je vyrobeno
z MC63 (mikrokarbidové práškové oceli). Pro dosažení perfektních
vlastností bylo použito unikátní kalení CRYODUR®, kdy je ocel
ledována při teplotě – 196 ° C , díky tomu se čepele chlubí
neobyčejnou tvrdostí. Čepele mají unikátní povrchovou úpravu Tsuchime
(vyklepávaný povrch), který připomíná měsíc odrážející se na
hladině oceánu.
<h3 class=„num“ data-number=„2“>2. Rukojeť Komfortní
rukojeť ve tvaru D je vyrobena z exotického dřeva Cocobolo Pakka,
které spolu s promyšlenými detaily dodává nožům luxusní vzhled.
Rukojeť zajišťuje, že máte nad nožem plnou kontrolu a umožňuje pohodlnou
a přesnou práci s nože. Díky nerezové patce, která je opatřena logem
Miyabi, jsou nože dokonale vyváženy .
<h3 class=„num“ data-number=„3“>3. Ostří Čepel je
symetricky broušena , což spolu s tepaným povrchem
zajišťuje snadný průnik surovinami. Třífázové ruční ostření
tradiční japonskou technikou Honbazuke těmi nejzkušenějšími
nožířskými mistry zaručuje nepřekonatelnou ostrost nožů, která je díky
tvrdosti ocele dlouhotrvající.
<h3 class=„num“ data-number=„4“>
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr> <td></td> <td> Čepele nožů jsou vyrobeny ze 2 vrstev nerezové oceli a mají** tvrdost 63 HRC** .
Extrémně tvrdé jádro z mikrokarbidové práškové oceli.
Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci.
Dlouhotrvající ostrost díky** ručnímu třífázovému broušení** nožířskými mistry.
Pohodlná rukojeť z exotického dřeva.
Unikátní** tepaný povrch čepele** pro efektivní krájení bez
ulpívání surovin.
</td> </tr> <tr> <td></td> <td> Vyšší
pořizovací cena.
Není možné nože mýt v myčce na nádobí.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
V hodné do myčky: NE – pouze ruční mytí
Údržba nožů Zwilling Nepoužívejte nože ke krájení
extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny!
Mytí a čištění
Nůž Miyabi myjte pouze ručně. Po použití nůž omyjte šetrným čistícím prostředem a ihned ho osušte.
Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí.
Čepel můžete v rámci pravidelné údržby otřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se díky tomu odolnost nože vůči korozi.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení – dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit . Pokud na noži vznikne „zub“ či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling .
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože .
Zabraňte ohýbání nože. Chraňte ostří před nárazem.
Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, zabalte ho do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž – velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/UCcI-3lS7EU“ width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling nebo na podobné produkty dalších značek.