Výrobce | Forged |
Materiál | Japonská ocel VG10 |
Materiál | Dřevo |
Doba záruky | 10 let |
Délka čepele | 18 cm |
Tvrdost | 60 Rockwell |
Tloušťka čepele | 2 mm |
Rukojeť | Kořenové dřevo |
Úhel broušení | 22° |
Hmotnost | 190 g |
Dárkové balení | Ano |
Ruční kování | Ano |
Země původu | Nizozemsko |
Série | Katai |
Ručně kovaný nůž Santoku z kolekce Katai je jedinečnou záležitostí značky FORGED, pětivrstvá vysoce kvalitní japonská ocel VG10 s elegantní, ergonomickou a pohodlnou rukojetí z kořenového dřeva je vstupem do stále oblíbenější Asijské kuchyně. Jedná se o japonskou obdobu klasického kuchařského nože, který znáte z evropské kuchyně. Oproti kuchařskému noži z kolekce Katai má kratší 18 cm čepel, tvar kolébky je konci čepele více zarovnán, proto se krájená a sekaná zelenina dá lehce shrábnout. Tenké ostří umožňuje čisté řezy masa bez úniku šťáv, které pak díky rozměrům čepele můžete přenést přímo na pánev. Nůž Santoku z kolekce Katai je díky svým rozměrům vhodným univerzální nožem na krájení masa, ryb, zeleniny a přípravu sushi pro začínající, ale i pokročilé kuchaře, kteří nedají na tento nůž dopustit. Balení Nůž je zabalen v luxusní dárkové krabici z páleného dřeva, součástí balení je i návod pro správnou údržbu nože, záruka na nůž je 10 let. Náš tip Abyste měli svůj nůž vždy pořádně ostrý, doporučujeme Vám k němu originální ocílku z kolekce Katai pro pravidelné broušení. Ochrana a údržba vašich nožů jsou velice důležité. Pro optimální ochranu čepele jsou v nabídce kožená pouzdra. Surový vzhled hnědé kůže z nich dělá dokonalý doplněk každého nože. Ke stažení Návod pro údržbu nože