Materiál rukojeti | Dřevo |
Délka ostří | 24 cm |
Země výroby | Japonsko |
Tvrdost | 61 HRC |
Výrobce | Miyabi by Zwilling |
Nože **MIYABI 5000FCD ** mají tradiční rukojeť je ve tvaru „D“ z odolného dřeva Pakka, což umožňuje neúnavné a pohodlné krájení. Kovové koncovky a červené proužky dodávají noži elegantní vzhled. Jádro je z tvrdé FC61 ocele, vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele, čímž nůž dostává originální vzor čepele. Nože MIYABI jsou vyráběny tradičními postupy v továrně Zwiling J.A. Henckels v japonském městě Seki.
Plátkovací nůž Suhijiky je vhodný na sushi, shasimi či slabé plátky masa a ryb. Díky své délce dokáží nože Suhijiki nakrájet velmi slabé plátky jedním tahem, což je v japonské kuchyni jednou ze základních technik pro dosažení maximální chuti a textury. Jejich délka se nejčastěji pohybuje v rozmezí 20 až 30 cm.
<hr />
“První, co musíte v kuchyni udělat abyste připravili perfektní pokrm je zajistit dobrý nůž, jelikož přesně nakrájené tvary dodají vašemu pokrmu preciznost.”
Rokusaburo Michiba, televizní hvězda Iron Chef, Japonsko a USA
<hr />
SPECIFIKACE NOŽE SUHIJIKI MIYABI 5000FCD
TYTO NOŽE NEMYJTE V MYČCE!