Délka čepele | 17 cm |
Ostří | Rovné ostří |
Výrobce | Opinel |
Japonský Kuchařský nůž Santoku Opinel Intempora 17 cm – nerezová ocel Sandvik a rukojeť z polymeru
(uvedený rozměr vyjadřuje délku ostří)
Asijský typ nože Santoku by se dal přirovnat k našemu kuchařskému noži – je velice univerzální, uděláte s ním v kuchyni nejvíce práce. Díky pravidelným dutinám na čepeli při krájení dochází k efektu tzv. vzduchových kapes, které pak zabraňují přichytávání krájeného materiálu k čepeli. Tím pádem můžete pracovat rychleji. Tohoto skvělého pomocníka využijete nejlépe při krájení masa nebo plátkování zeleniny, a to nejen pro jídla exotické asijské kuchyně. Nůž umožňuje tzv. kolíbkový houpavý pohyb, který je třeba pro jemné nasekání zelí nebo cibule naprosto ideální. Břitce ostrá, nerezová, 170 mm dlouhá a 3 mm silná čepel při krájení zůstává pevná a neohebná. Díky ergonomické rukojeti kouřově modré barvy se nůž velmi dobře drží a snadno se s ním manipuluje.
Vlastnosti série nožů Opinel Intempora:
<IFRAME src=„//www.youtube.com/embed/4BhIKB7uixo“ width=„560“ height=„314“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME>
<IFRAME src=„//www.youtube.com/embed/y16WcqdEBww“ width=„560“ height=„314“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME>
<IFRAME src=„//www.youtube.com/embed/tOINV-U5GEg“ width=„560“ height=„314“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME>