Výrobce | Ballarini |
Vlastnosti | Vhodné do myčky na nádobí |
Typ produktu | Japonský nůž |
Délka čepele | 18 cm |
EAN | 4062297000428 |
<h4>POPIS Japonský nůž Santoku od výrobce Ballarini s délkou čepele 18 cm je vyroben z kvalitní nerezavějící německé oceli. Jeho rukojeť je vyrobena z kvalitního dřeva Pakka. Je ergonomicky tvarovaná a zajišťuje pohodlný a bezpečný úchop.
Má univerzální využití a skvěle se hodí na krájení masa, sekání
bylinek, krájení zeleniny na tenké proužky při přípravě asijských
pokrmů apod. Čepel je vybavena speciálními prohlubněmi ,
které vytvářejí vzduchový prostor , a brání tak
přilepování krájených ingrediencí na nůž. Doporučujeme mýt
šetrným ručním způsobem kvůli délce ostrosti a životnosti.
SPECIFIKACE Délka čepele: 18 cm
Materiál: nerezová ocel, dřevo Pakka
PRAKTICKÉ RADY Vhodné do myčky: Doporučujeme šetrné ruční
mytí . Při umývání v myčce nesmí nůž narážet ostřím do
ostatních příborů či nožů.
PROČ BROUSIT NOŽE? I ten nejkvalitnější nůž časem
ztratí původní ostrost. Ostří nožů je ze začátku do špičky,
používáním se však vrchol zakulacuje, což vede k horším vlastnostem
při krájení. Tupý nůž je nebezpečný , protože s ním
musíte na krájenou ingredienci tlačit, a tím se zvyšuje riziko pořezání.
Navíc je práce s tupým nožem zdlouhavá a namáhavá. Ostrost nožů
obnovíte pravidelnou údržbou pomocí brousku nebo ocílky .
Ocílku můžete používat pravidelně před krájením, brouskem pak provedete
jednou za čas důkladněji nabroušení. Existují i elektrické brousky nebo
brusné kameny.
Prohlédněte si naši širokou nabídku ocílek, brousků na nože či brusných kamenů.
Zajímá Vás, jaký je rozdíl mezi ocílkou, brouskem na nože a brusným
kamenem?
CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho
do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Ballarini nebo na podobné produkty dalších značek.