Výrobce | Zwilling |
Vlastnosti | Vhodné do myčky na nádobí |
Typ produktu | Steakový nůž |
Délka čepele | 12 cm |
<h4>POPIS Steakový nůž z kolekce Pure od výrobce Zwilling má zakrytou střenku , která je pevně spojena se syntetickou rukojetí . Tato kolekce se vyznačuje bezchybnou kvalitou a odolností . Nůž je vykován z jednoho kusu oceli, nemá tedy sváry ani spoje, což je velmi hygienické a nůž se snadno udržuje a čistí. Nůž je navíc dokonale vyvážen a práce s ním je tedy** velice snadná a zároveň bezpečná** . Steakový nůž je ideální na krájení syrového masa, steaků, bifteků, grilovaného masa nebo také na špikování masa špekem.
Tento nůž má ostří vyrobeno ze speciální směsi nerezové oceli s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice tvrdosti). Díky ručnímu doostření a leštění s následnou kontrolou laserem je zajištěna jeho dlouhotrvající ostrost, která se snadno obnovuje. Záštita chrání prsty a vyvažuje nůž . Na výrobní vady čepele získáte doživotní záruku. Nůž můžete mýt v myčce na nádobí, ale přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí.
TIP: Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. SPECIFIKACE Délka čepele: 12 cm
Materiál: speciální směs nerezové oceli, syntetika (rukojeť)
Barva: stříbrná, černá
Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části
2 roky
<style></style>
<h4>
1. Ocel Speciální ocel ZWILLING je dobře vybalancovanou kombinací chromu a
uhlíku, což je tajemstvím výroby prémiové oceli. Speciální proces
tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR,
které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost
své čepele lépe než většina ostatních nožů. Speciální směs té
nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost
Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší
vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice.
<h3 class=„num“ data-number=„2“>2. Záštita Záštita nože
poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je
tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň
co nejlepší rozložení váhy.
<h3 class=„num“ data-number=„3“>3. Ostří ZWILLING V-Edge ostří
udává standard pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří
s úhlem 30 ° (15 °po obou stranách) garantuje nadstandardní výkon,
pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch
nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již
při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky
V-edge ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv
odporu.
<h3 class=„num“ data-number=„4“>4. Rukojeť Minimalistická
rukojeť je působivě perfektně vyvážená a umožňuje pevný a bezpečný
úchop nože.
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr> <td></td> <td> Nůž je vykován z jednoho kusu speciální směsi** nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC. Dokonalé vyvážení nože** umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci.
Dlouhotrvající ostrost díky** ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem** .
Syntetická rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání
prsty.
</td> </tr> <tr> <td></td> <td> Vyšší
pořizovací cena.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
V hodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční
mytí
Údržba nožů Zwilling Mytí a čištění
Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení – dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit . Pokud na noži vznikne „zub“ či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling .
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože .
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž – velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/B0mHIX4nrI4“ width=„336“ height=„189“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe><iframe src=„https://www.youtube.com/embed/UCcI-3lS7EU“ width=„336“ height=„189“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe><iframe src=„https://www.youtube.com/embed/Kny3nD69sY8“ width=„336“ height=„189“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling nebo na podobné produkty dalších značek.