Výrobce | Zwilling |
Typ produktu | Sada nožů |
EAN | 4009839014451 |
Zwilling Four Star set nožů – 3 ks (kuchařský, plátkovací, špikovací) Set nožů 3ks – Set klasických a osvědčených nožů kolekce Four Star od Zwilling J.A. Henckels, pro skvělý, profesionální začátek do jakékoliv kuchyně.
<u>Sada obsahuje:</u>
**Kuchařský nůž, délka čepele 200 mm
Plátkovací nůž, délka čepele 160 mm
Špikovací nůž, délka čepele 100 mm
**
Ergonomicky tvarovaná, syntetická rukojeť pro pohodlné a bezpečné uchopení.
S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály i hobby kuchaře. Kromě použití těch nejkvalitnějších materiálů , byla využita i revoluční technologie s bezespárou syntetickou ergonomickou rukojetí plynule navazující na čepel vykovanou z jednoho kusu té nejkvalitnější nerezové oceli tvrzené mrazem . Výsledkem spojení kvalitních materiálů a nových technologických postupů je pak nůž, jehož čepel je odolná, dobře vyvážená, pružná s dlouhotrvající ostrostí.
<iframe src=„//www.youtube.com/embed/zV0mX6kszwI“ width=„560“
height=„314“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
Technologie a výroba Speciální směs té nejkvalitnější
německé oceli , vyráběné exkluzivně pro společnost
Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší
vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci
s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou
robustní , extrémně odolné ,
flexibilní , odolné korozi
s dlouhotrvající ostrostí .
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE® , která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli – nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR® , jež spočívá v tvrzení mrazem . Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene „V“ zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů , poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž , aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný proti nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. Rukojeť je k zakryté střence pevně přichycena, kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin).
Údržba nožů Zwilling Mytí a čištění Nože Zwilling
lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt
v myčce nádobí , nicméně nože by neměly být vystaveny
teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů
(hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často
obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli
i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po
kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům
šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a
šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.
Krájecí podložka Doporučujeme používat flexibilní krájecí
podložku (prkénko) – dřevěnou , silikonovou či
plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou
za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení Každý i ten sebelepší nůž dříve či později
ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý
nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně
brousit . Pokud na noži vznikne „zub“ či deformita, doporučujeme
nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling .
Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo
doporučíme osvědčené nožířství. Personál prodejen Potten &
Pannen – Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření
nožů.
Bezpečné uložení Skladujte nože na bezpečném místě
(z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli
čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy
jen očištěné a osušené nože .
Správný nůž Vždy používejte ten správný nůž – velikost a textura
zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto
používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy
i specifický nůž.