Materiál rukojeti | Dřevo |
Délka ostří | 15 cm |
Země výroby | Holandsko |
Tvrdost | 58 HRC |
Výrobce | Forged |
Kovaný nůž | Ano |
Použití nože | Čištění masa |
Použití nože | Vykosťování |
Použití nože | Filety |
Použití nože | Příprava ryb |
Použití nože | Citrusy |
Úhel broušení | 18° |
Filetovací, nebo také vykosťovací nůž je vhodný na oddělení masa od kosti, odstranění šlach a kůže. Nepostradatelný pro řezníka. Má zúženou a pružnou čepel. Práce s tímto nožem je velmi bezpečná a rychlá.
Řada Olive v sobě kombinuje robustní provedení s ručně tepaným
vzhledem, japonskou ostrost a moderní vzhled. Zaoblená rukojeť z olivového
dřeva je nejen velmi pohodlná, ale také odolná proti vodě. Oproti jiným
dřevinám je i velmi pevná a noži poskytuje dlouhou životnost. Nerezová
koncovka nemá jen designový účel, ale také dává noži velmi přesnou
rovnováhu pro větší bezpečnost.
Vhodné jako dárek Nůž je dodáván v dřevěné dárkové krabičce a jako
dárek zaručeně potěší kohokoliv, ať se jedná o profesionálního
kuchaře, maminku v domácnosti nebo tatínka. Nůž Olive Forged bude
opravdovou ozdobou v každé kuchyni.
Vlastnosti vykosťovacího nože Forged Olive
Údržba nože Forged
Broušení nože
Nože lze udržovat ocílkou Forged s diamantovým povrchem, která byla speciálně navržena pro tyto nože a nabízí vysoce kvalitní ostřící ocel. V závislosti na použití nožů doporučujeme nechat si je nabrousit např. 1× až 2× ročně u profesionálního brusiče nožů.