Materiál rukojeti | Dřevo |
Délka ostří | 15 cm |
Země výroby | Japonsko |
Tvrdost | 58 HRC |
Výrobce | Kai |
Japonská společnost Kai je absolutní špičkou ve výrobě nožů do kuchyně. Skloubením zkušeností při výrobě samurajských mečů, dlouholeté tradice a špičkovou kontrolou kvality vznikají bezkonkurenční, cenami ověnčené, japonské nože Kai. Série japonských nožů Kai Seki Magoroku Redwood zaujme nejen svojí ostrostí, ale také propracovaným vzhledem a moderní rukojetí z červeného dřeva Redwood. Tento druh tvrdého dřeva sekvoje má přirozeně vysoký obsah oleje, a proto je rukojeť dobře odolná proti vodě. Kaštanový tvar rukojeti zaručuje pevné a pohodlné držení nože.
Plátkovací nůž je další typ nože který by neměl chybět v žádné
kuchyni. Tento velmi praktický nůž má úzkou a dlouhou čepel a velmi se
hodí na porcování hotového masa, čistění syrového masa, čištění a
plátkování ryb, dále je pak vhodný na práci s vetšími kusy ovoce.
Vlastnosti plátkovacího nože KAI Redwood