Materiál rukojeti | Dřevo |
Délka ostří | 17 cm |
Země výroby | Japonsko |
Tvrdost | 58 HRC |
Výrobce | Kai |
Japonská společnost Kai je absolutní špičkou ve výrobě nožů do kuchyně. Skloubením zkušeností při výrobě samurajských mečů, dlouholeté tradice a špičkovou kontrolou kvality vznikají bezkonkurenční, cenami ověnčené, japonské nože Kai. Série japonských nožů Kai Seki Magoroku Redwood zaujme nejen svojí ostrostí, ale také propracovaným vzhledem a moderní rukojetí z červeného dřeva Redwood. Tento druh tvrdého dřeva sekvoje má přirozeně vysoký obsah oleje, a proto je rukojeť dobře odolná proti vodě. Kaštanový tvar rukojeti zaručuje pevné a pohodlné držení nože.
Santoku je nejprodávanější nůž v Japonsku a název lze přeložit jako
“nůž tří cností". Jméno se vztahuje k všestrannosti a vhodný je
zejména na krájení všemožných tvarů zeleniny, či porcování ryb. Oproti
Deba noži má úzký hřbet a velmi snadno a rychle se ovládá. Pokud
potřebujete nakrájet zeleninu na drobné kostičky či slabé proužky nebo
rychle nakrájet cibuli, je Santoku nůž nejvhodnější ze všech.
Vlastnosti santoku nože KAI Redwood