Extrémně ostrý japonský nůž typu Nakiri je v zemi vycházejícího Slunce využíván především na rychlé, nenáročné porcování zeleniny a ovoce. I proto si získal širokou oblibu mezi vegetariány a vegany.
K dosažení ještě lepších vlastností oceli bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR<SUP>®</SUP>, během kterého je ledována při –196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit extrémní tvrdostí 63 Rockwella. Nůž je symetricky broušený do tvaru „V“ v úhlu 19 °. Každý kus je broušen ručně , a to tradiční technikou Honbazuke , prověřenou stovkami let praxe nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního brusného kamene a následně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Rukojeť je pak vyrobena z břízy Masur.