Barva | nerez |
BARVA | měděná |
BARVA | nerez |
Výrobce | BARISTA&Co |
1. French press konvičku postavte na rovnou nekluzkou plochu. Konvičku předehřejte vroucí vodou. 2. Užijte čerstvě mletou kávu se střední hrubostí. 3. Do předehřáté konvičky s vyjmutým sítkem nasypte kávu (doporučujeme 7g(15ml) na 100ml vody). 4. Přiveďte vodu k varu a nechte nejméně 40 vteřin odstát (správná teplota by měla být 92–96 °C). 5. Polovinu vody nalijte do french pressu a po dobu 20 vteřin nechte kávu vykvést (káva vytvoří na hladině krustu). Následně dolijte zbytek vody – dbejte na zvlhčení každého zrnka. Po 1 minutě louhování můžete kávu zamíchat, před nasazením filtru můžete lžící odstranit krustu. 6. Kávu louhujte max. 4 minuty. Víčko s filtrem (sítkem) nasaďte na konvičku a sítko pomalu stlačte (pro stlačení neužívejte zbytečně velkou sílu). 7. Ihned po stlačení kávu přelijte do připravených nahřátých hrníčků nebo do konvice/termosky. Kávu nenechávejte ve french pressu – její chuť se rychle kazí. Nebojte se experimentovat! Vše závisí na vaší chuti!