Coffee press pro přípravu kávy aeropress
Součástí balení je:
- 1 x coffee press
- 1 x stojánek na filtry
- 1 × 350 kusů filtrů
- 1 x Odměrka na kávu
- 1 x Míchátko
- 1 x Redukce na menší šálek
Používány jsou dvě metody přípravy kávy
v aeropressu:
- Klasická metoda – do sítkavložte papírový filtr, nasaďte na coffee
press a propláchněte jej horkou vodou. Nasypte 15–18 g kávy g kávy
(gramáž kávy dle chuti) umleté středně hrubě. Kávu zalijte 250 ml vody
o teplotě 85–90 °C a pečlivě promíchejte. Co nejdříve nasaďte píst,
aby vznikl podtlak a káva přestala překapávat. Nechte 1,5 min luhovat a
poté kávu pomalu přetlačte do šálku.
- Inverzní metoda – Nasadíme píst a postavíme coffee press sítkem
vzhůru. Do takto připraveného válce nasypte 15 – 18 g středně hrubě
pomleté kávy, zalijeme 250 ml vody o teplotě 85–90 °C a pečlivě
promícháme. Nasadíme sítko s propláchnutým filtrem a coffee press,
nejlépe společně s konvičkou nebo šálkem, otočíme sítkem dolů. Kávu
necháváme luhovat 1,5 minuty, poté pomalu přetlačíme do šálku.
Více v obchodě