Japonské nože Miyabi 5000FCD mají tradiční rukojeť je ve tvaru „D“ z odolného dřeva Pakka, což umožňuje neúnavné a pohodlné krájení. Kovové koncovky a červené proužky dodávají noži elegantní vzhled. Jádro je z tvrdé FC61 ocele, vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele, čímž nůž dostává originální vzor čepele. Nože MIYABI jsou vyráběny tradičními postupy v továrně Zwilling J.A. Henckels v japonském městě Seki.
Shotoh je malý nůž, ideální pro řezání, loupání a zdobení ovoce a
zeleniny. Někdy je tento nůž nazýván jako Petty nůž, což v překladu
znamená drobný či malý. Vhodný je také pro čištění surovin, které
držíme v ruce. Po Santoku nožích je to druhý nejprodávanější druh
čepele v Japonsku.
<blockquote> “První, co musíte v kuchyni udělat abyste připravili
perfektní pokrm je zajistit dobrý nůž, jelikož přesně nakrájené tvary
dodají vašemu pokrmu preciznost.”
Rokusaburo Michiba, televizní hvězda Iron Chef, Japonsko a USA
</blockquote> Vlastnosti japonského nože Shotoh Miyabi 5000FCD