Materiál rukojeti | Dřevo |
Délka ostří | 11 cm |
Země výroby | Japonsko |
Tvrdost | 61 HRC |
Výrobce | Miyabi by Zwilling |
Damašková ocel | Ano |
Kovaný nůž | Ano |
Nože MIYABI 5000FCDmají tradiční rukojeť je ve tvaru „D“ z odolného dřeva Pakka, což umožňuje neúnavné a pohodlné krájení. Kovové koncovky a červené proužky dodávají noži elegantní vzhled. Jádro je z tvrdé FC61 ocele, vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele, čímž nůž dostává originální vzor čepele. Nože MIYABI jsou vyráběny tradičními postupy v továrně Zwiling J.A. Henckels v japonském městě Seki.
Shotoh je malý nůž, ideální pro řezání, loupání a zdobení ovoce a zeleniny. Někdy je tento nůž nazýván jako Petty nůž, což v překladu znamená drobný či malý. Vhodný je také pro čištění surovin, které držíme v ruce. Po Santoku nožích je to druhý nejprodávanější druh čepele v Japonsku.
<hr />
“První, co musíte v kuchyni udělat abyste připravili perfektní pokrm je zajistit dobrý nůž, jelikož přesně nakrájené tvary dodají vašemu pokrmu preciznost.”
Rokusaburo Michiba, televizní hvězda Iron Chef, Japonsko a USA
<hr />
Vlastnosti japonského nože Shotoh Miyabi 5000FCD