Kávovar je vyroben z vysoce kvalitního hliníku.
Kávovar se skládá ze tří částí:
PŘÍPRAVA:
Kvalitní a čerstvě namletou kávou (nejlépe z ručního mlýnku – střední hrubost mletí) naplňte prostřední díl konvičky – filtr. Filtr naplňte vždy po okraj, popř. po rysku. Kávu zarovnejte, ale nepěchujte. Dejte pozor, aby káva nezůstala na okrajích filtru, bránila by pak správnému utažení závitu. Do spodní části moka konvice nalijte čerstvou vodu max. pod pojistný ventil. Pevně sešroubujte oba díly konvičky. Pozor na netěsnosti. Postavte konvičku na vařič. Po několika minutách varu na mírném ohni začne voda probublávat přes kávový filtr a v horní nádobce se začne měnit v lahodnou kávu bez sedimentu.
Jak poznat, že je hotovo? Naučte se konvičku poslouchat. Když pára začne procházet kávou, vydává syčivý zvuk. Po přebublání páry přes filtr ztlumte oheň a dále nevařte.
Hotovo. Kávu nyní můžete nalévat do šálků