Barva | Červená |
Materiál čepele | Chrom-Molybdenová ocel |
Materiál rukojeti | Plast |
Délka čepele | 16 cm |
Celková délka | 28 cm |
Materiál čepele | Chrom-Molybdenová ocel |
Druh | Vykosťovací nože |
Výrobce | Giesser |
Vykosťujete větší kusy masa než jen kuřátka? Pak je třeba šáhnout po větším „vykosťováku“. Je rovný, 16 cm dlouhý, vyrobený z kvalitní chrom-molybdenové oceli a rukojeť je snadno udržovatelná díky hygienickému plastu. Zvládne domácí kuchyni a stejně tak profi gastroprovozy.
Využití vykosťovacího nože
Vykosťovací nůž je dostatečně dlouhý na snadnou přípravu kuřecích nebo kachních prsíček, stejně jako zabezpečuje jemnou práci kolem kloubů a chrupavek. Ostří je rovné, a proto je možné ihned po vykostění menší kusy hned porcovat na prkénku. Zastoupí tak univerzální nůž. Rovné ostří umožní i snadné drobné plátkování nebo krájení na nudličky.
Jak o nůž pečovat
Vzhledem k nerezové oceli, ze které je vyroben, je možné jej umývat pod tekoucí vodou (studenou i teplou). Nemění své vlastnosti ani po použití jemných chemických prostředků, které nejsou agresivní na kovy. Rukojeť je snadno čistitelná téměř všemi prostředky, a to mechanicky (s jemným abrazivem, které hluboce nepoškrábe rukojeť), tak chemicky (látkami nereagující na plast).