Pijete kávu „na turka“ a chtěli byste zkusit něco lepšího? French press je výbornou alternativou! Vyznačuje se jednoduchou přípravou kávy jako i v případě „turka“ s tím největším rozdílem, že oddělíte soc od výsledné kávy a zajistíte si tak chutný a kvalitní šálek kávy. Příprava ve French Pressu je velmi jednoduchá: Do skleněného válce nasypete 60 g hodně nahrubo pomleté kávy, zalejete 1 litrem 93 °C vody, zamícháte nejlépe bambusovým míchátkem a necháte 3–5 min louhovat. Poté nasadíte na skleněný válec píst se sítkem a stlačíte. Tím oddělíte soc od výsledné kávy. Ihned po oddělení přelijte kávu do jiné nádoby, aby dále nepřišla do styku se socem.
Materiál je borosilikátové sklo a ušlechtilá nerezová ocel . Tato varianta French Pressu je nejjednodušší – válec je osazen pouze nerezovým kruhem a je zasazen v nerezovém podstavci.
**Objem je 1 litr. **
French press můžete používat jak na přípravu kávy , tak i na přípravu čaje nebo cascary.