Santoku doslova znamená „3 výhody“. Název odkazuje na univerzálnost použití tohoto nože pro krájení ovoce, zeleniny a masa. S 18 cm čepelí se používá hlavně jako univerzální nůž. V Japonsku je téměř každý druhý prodaný nůž typu Santoku, ale tyhle všestranné nože si už získaly popularitu i v západních kuchyních. Jedinečný tvar čepele umožňuje použití nože pro ploché houpavé řezy, stejně jako pro rychlé krájení.Japonské nože Miyabi 5000 FCD vás zvou k prozkoumání tradičního nožířského umění. Krása a ostrost spojují každý kuchyňský nůž z řady Miyabi 5000 FCD, včetně nože Santoku, s délkou čepele 18 cm.Symetrická čepel je ostřena tradiční technikou Honbazuke. Jedná se o třístupňové broušení, ostřní a leštění po celé délce čepele a zajišťuje extrémně ostrou čepel.Jádro těchto nožů je tvořené jemnou karbidovou ocelí, která dává noži extrémní ostrost, kterou si i dlouho drží. Toto jádro je obalené 48 vrstvami ocele, které vytvářejí jedinečný design Damašku.Ergonomická rukojeť vyrobená ze dřeva Pakka je velice příjemná při úchopu nejen díky hladké linii ale také jednotnému přechodu mezi čepelí a rukojetí. Rukojeť je samozřejmě ze spodní strany opatřena jedinečným logem MIYABI. Santoku, 18 cmČepel kalená speciální technologií FRIODURExtrémně ostré ostří se schopností držet hranuErgonomická rukojeť ze dřeva PakkaVyrobeno v JaponskuJádro z karbidové oceli FC61