Výrobce | ZWILLING J.A. Henckels |
Země původu | Německo |
Barva | Černá |
Design | Zwilling Professional “S“ |
Velikost nože | Krátký nůž |
Způsob výroby | Kovaný nůž |
Materiál nože | Plast |
Délka čepele | 14 cm |
Tvrdost nože | 57 HRC |
ZWILLING J. A. Henckels představuje Santoku s délkou čepele 14 cm modelové** řady Professional „S“** , který si najde místo ve vaši kuchyni. Nůž nezbytný při přípravě asijské kuchyně. Krájení na nudličky, které je pro asijskou kuchyni typické je s tímto nožem snadné. Hravě si poradí s přípravou zeleniny, masa nebo například sushi. Nůž má středově centrovanou, širokou čepel , která každé krájení promění v zážitek. Rukojeť naprosto přesně padne do ruky díky ergonomickému vytvarování . Typickým rysem této řady nožů je využití tří robustních nýtů v rukojeti, které podtrhují celý design. Dlouhá a široká čepel nože se svou unikátní řeznou hranou usnadňuje krájení a dovolí vám naprosto ovládnout řez.
Víme, že dobře padnoucí nůž, je základem úspěchu v kuchyni. Proto
vám Zwilling Professional „S“ Santoku s délkou
čepele 18 cm.
Unikátní řezná hrana nože Zwilling V-Edge Zwilling nastavuje standard pro
nože šéfkuchařů . Ostří s úhlem
30 ° (15 ° na každé straně) zaručuje vynikající
řezný výkon tak, aby splňoval ty nejnáročnější požadavky.
Ostré úhly přinášejí mnohem lepší počáteční ostrost
, čímž je krájení ještě příjemnější.
K čemu využít Santoku? Santoku lze považovat za japonskou obdobu
evropského kuchařského nože. Je nezbytnou součástí asijské kuchyně,
pokud tedy preferujete tuto kuchyni musíte jej mít doma. Široká čepel a
specifický tvar napomáhají krájet tenké nudličky, což oceníte při
přípravě sushi, kde je žádoucí docílit tenkých, rovnoměrných kousků.
Zvolit správný nůž je důležité pro dosažení profesionálních
výsledků.
Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich Nože Zwilling
jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem , ten si je
vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení.
Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně. ”
Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich
Selection
Design nožů řady Zwilling Professional „S“ Kolekce Professional
„S“ se vrací ke klasickému vzhledu kuchyňských nožů.
Černá rukojeť ze syntetického materiálu zdobená
třemi ocelovými nýty je naprosto nadčasový design
, který si oblíbili kuchaři po celém světě. Tato kolekce vznikala ve
spolupráci soligenských mistru nožířu a předních
světových šéfkuchařů. Soligenští mistři tak mohli vytvořit
nože, které naprosto vyhovují profesionálnímu provozu .
Kolekce se soustředí na základní potřeby každého kuchaře a uvádí nože
vhodné jak pro profesionální kuchaře tak
amatérské kuchaře . Dokonalá kombinace inovativní
technologie, tradičních i designových prvků a výjimečné přesnosti,
nesmí chybět v žádné kuchyni. Kolekce nožů Professional „S“ se stala
natolik oblíbenou, že v České republice ji lze vidět i s označením
PS – Pohlreich Selection .
Podívejte se na celou řadu kuchyňských nožů Zwilling
Professional „S“
Nože Zwilling – spousta designových řad v naší nabídce Podívejte se
na kuchyňské nože z dalších designů nožů Zwilling
Výhody a nevýhody nožů Zwilling Professional „S“:
tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnice
délka čepele 14 cm
jedinečný design nože
možnost umývat nůž v myčce
ergonomická rukojeť
dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí)
dokonalá vyváženost nože
speciální tvrzení metodou Friodur® , snadno obnovitelná ostrost
Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje
ruční doostření a leštění, kontrola laserem
vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují
dlouholetou životnost)
Představení Santoku Zwilling Professional „S“
V čem jsou profi nože Zwilling tak skvělé? Společnost Zwilling J. A. Henckels vyrábí nože ze zakázkové oceli naprosto nekompromisní kvality , z níž je základní tvar vybroušen s přesností kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření se záštitou je čepel rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena kapalným plynem v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným názvem Friodur®, stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a odolností proti otupení.
Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.
Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.
Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v trvzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi.
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií
Sigmaforge®** s naprosto bechybnou geometrií** . Ta dodává optimální
řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Pro.
Mytí nožů Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli
mýt v myčce . Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však
nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC . Doporučujeme
nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit
nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné
nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž
může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly
co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně,
doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém
použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo
na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby
nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně
(ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu
se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů
určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Krájecí podložka nebo prkénko K nožům je zapotřebí využívat
i adekvátní krájecí podložku – „prkénko“ . Za
vhodné materiály pro krájecí podložku se považují
dřevěné , silikonové nebo plastové .
U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození
čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek
a prkének
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí.
V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky
Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět
obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky
Anysharp .
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší trvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Zwilling J.A.Henckels – nože a kuchyňské nádobí </p>
<p>Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou
z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do
roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za
nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského
sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví
především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních
technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním
řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací
o společnosti Zwilling J.A.Henckels .