Země původu | Německo |
Barva | Černá |
Typ | Kuchařský nůž |
Délka | 20 cm |
Délka | 13 cm |
Typ | Ocílka pro kuchaře |
Délka | 10 cm |
Délka | 16 cm |
Design | Zwilling Pro |
Materiál | Plast |
Velikost nože | Střední nůž |
Velikost nože | Krátký nůž |
Typ | Plátkovací nůž |
Způsob výroby | Kovaný nůž |
Materiál | Ocel |
Tvrdost nože | 57 HRC |
Typ | Špikovací nůž |
Typ | Univerzální nůž |
Materiál | Bambus |
Výrobce | ZWILLING J.A. Henckels |
Designový blok na nože Zwilling Pro obsahuje nože, které jsou pečlivě vybrány tak aby obsáhli všechny základní nože kuchyně . Dalším položkou je ocílka , bez které by tato sada nebyla kompletní. Bambusový blok zaručí správné uložení nožů , jeho vzhled pak dodává této sadě na exkluzivitě. Díky této sadě zvládnete zpracovat velké množství surovin. Kuchařský nůž má ideální rozměr, vhodný pro krájení větších kusů masa, zeleniny ovoce či sekání bylinek. Pro krájení surovin na tenké plátky využijete plátkovací nůž . Špikovací nůž je naopak skvělým pomocníkem při úpravě menších a středních surovin jako je čištění mrkve, krájení cibule nebo špikování masa. Univerzální nůž a jeho dvoustupňově vlnkovaná, ostrá čepel se skvěle hodí při krájení pečiva, měkké zeleniny i ovoce a výsledek bude vždy perfektní. Nože má středově centrovanou jemně ostrou čepel, která každé krájení promění v zážitek. Rukojeť naprosto přesně padne do ruky díky ergonomickému vytvarování . Typickým rysem této řady nožů je využití tří robustních nýtů v rukojeti, které podtrhují celý design.
Zwilling Pro, blok s noži obsahuje:
Unikátní řezná hrana nože Zwilling
V-Edge Zwilling nastavuje standard pro nože šéfkuchařů
. Ostří s úhlem 30 ° (15 ° na každé straně)
zaručuje vynikající řezný výkon tak, aby splňoval ty
nejnáročnější požadavky. Ostré úhly přinášejí mnohem lepší
počáteční ostrost , čímž je krájení ještě
příjemnější.
K čemu využít kuchařský nůž? Kuchařský nůž je
nejdůležitějším nožem kuchyně . Svým zaobleným tvarem se hodí
k sekání bylinek, krájení cibule nebo pokoření velkých kusů
masa či ryb . V případě krájení několika druhů surovin
doporučujeme nůž po každém druhu suroviny omýt teplou
mýdlovou vodou a otřít, zabráníte tak přenosu nežádoucích pachů na
další suroviny. Jedná se o základní nůž každé
kuchyně . Společným rysem všech kuchařských
nožů je šířka čepele i s jejím zaobleným tvarem, vhodným pro
kolébavý způsob krájení. Kuchařské nože se mimo jiné
liší i délkou, ženy preferují nože s délkou čepele 15 – 18 cm
muži naopak volí spíše nože s délkou přesahující 20 cm.
Zwilling Pro Kuchařský nůž 20 cm
K čemu využít plátkovací nůž? Zvolit správný nůž je důležité pro
dosažení profesionálních výsledků a především usnadnění si práce,
proto i plátkovací nůž je nožem důležitým. Porcování
masa, pečeně či šunky bude mnohem snazší s tím správným nožem.
Úzká a nízká čepel je vytvořena pro krájení
tenkých plátků . Nůž však lze využít při porcování masa nebo
v případě, že potřebujete nakrájet na plátky zeleninu či dokonce
pečivo. Často můžete narazit na pojem dranžírovací nůž. Pod tímto
pojmem se rovněž skrývá plátkovací nůž. Dranžírování je způsob
podávání již hotových pokrmů, které se porcují či servírují přímo
před hostem. K tomuto způsobu podávání je zapotřebí **vidlička
na maso.
Zwilling Pro Plátkovací nůž 16 cm**
K čemu využít univerzální nůž? Jak již název napovídá jedná se
nůž, který se hodí ke krájení různých surovin. Krájení pečiva, ovoce
i měkké zeleniny. Tvar nože je navržen tak aby splňoval všechny potřeby
v profesionální i amatérské kuchyni. V případě krájení několika
druhů surovin doporučujeme nůž po každém druhu suroviny
omýt teplou mýdlovou vodou a otřít, zabráníte tak přenosu
nežádoucích pachů na další suroviny.
Zwilling Pro Univerzální nůž 13 cm
K čemu využít špikovací nůž? Špikovací nůž je malý
tenký a lehký pomocník. Lze jej využít ke krájení a čištění menších
a středních surovin také je velkým pomocníkem při špikovaní. Čištění
krevet a mořských plodů se stane zábavným zážitkem. Je to univerzální
pomocník vhodný do každé kuchyně. Tenká, úzká, krátká čepel má své
místo jak v profesionální tak amaterské kuchyni.
Zwilling Pro Špikovací nůž 10 cm
Ocílky Bez ocílky není žádná kuchyně kompletní. Ocílku by měl mít ve
své kuchyni každý kuchař slouží totiž k udržení ostrosti vašeho
nože. Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí
přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem
směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme
několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž
můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky
zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je
vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
Blok na nože Je určen k uskladňování nožů, nože jsou v něm umístěny
v ideální pozici a nedochází tak k jejich otupování. Blok také slouží
jako designový doplněk kuchyně a může jí tak dodat to pravé kouzlo či
nádech profesionální kuchyně. Bloky na nože jsou vyráběny z různých
materiálu mezi nejvhodnější materiál patří dřevo. Vzhledem k ekologii
čim dál víc designérů využívá bambus či recyklované kusy dřeva.
Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich Nože Zwilling
jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem , ten si je
vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení.
Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně. ”
Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich
Selection
Design nožů řady Zwilling Pro Kolekce Zwilling Pro byla
navržena předním milánským** architektem a designérem Matheem Thunem** ve
spolupráci s předními** světovými šéfkuchaři** a tvoří tak
vylepšení populární řady** Zwilling Professional“S“** . Kombinuje
osvědčené designové prvky spolu s inovativními technikami, přičemž se
zaměřuje na formu a funkci. Nože Zwilling Pro se soustředí
na základní potřeby každého kuchaře a uvádí nože vhodné jak pro
profesionální kuchaře tak amatérské
kuchaře . Dokonalá kombinace inovativní technologie, tradičních
designových prvků a výjimečné přesnosti, nesmí chybět v žádné
kuchyni.
</p> <p>Podívejte se na celou řadu kuchyňských nožů
Zwilling Pro
<h3>Nože Zwilling – spousta designových řad v naší nabídce
Podívejte se na kuchyňské nože z dalších designů nožů
Zwilling
Výhody a nevýhody nožů Zwilling Pro:
tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnice
čtyři nože v jednom balení
ocílka
designový blok na nože
ekonomická výhodnost
jedinečný design nože
možnost umývat nůž v myčce
ergonomická rukojeť
dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí)
dokonalá vyváženost nože
speciální tvrzení metodou Friodur® , snadno obnovitelná ostrost
Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje
ruční doostření a leštění, kontrola laserem
vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují
dlouholetou životnost)
Představení kuchařského nože Zwilling Pro V čem jsou profi nože Zwilling
tak skvělé? Společnost Zwilling J. A. Henckels vyrábí nože ze zakázkové
oceli naprosto nekompromisní kvality , z níž je základní
tvar vybroušen s přesností kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření
se záštitou je čepel rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena
kapalným plynem v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným
názvem Friodur®, stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a
odolností proti otupení.
Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.
Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.
Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v trvzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi.
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií
Sigmaforge®** s naprosto bechybnou geometrií** . Ta dodává optimální
řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Pro.
Mytí nožů Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli
mýt v myčce . Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však
nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC . Doporučujeme
nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit
nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné
nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž
může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly
co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně,
doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém
použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo
na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby
nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně
(ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu
se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů
určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Krájecí podložka nebo prkénko K nožům je zapotřebí využívat
i adekvátní krájecí podložku – „prkénko“ . Za
vhodné materiály pro krájecí podložku se považují
dřevěné , silikonové nebo plastové .
U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození
čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek
a prkének
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí.
V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky
Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět
obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky
Anysharp .
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Zwilling J.A.Henckels – nože a kuchyňské nádobí </p>
<p>Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou
z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do
roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za
nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského
sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví
především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních
technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním
řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací o společnosti
Zwilling J.A.Henckels.