Výrobce | Wüsthof |
Rukojeť | Plastová |
Série | Wüsthof Silverpoint |
Typ produktu | Dranžírovací príbor |
Délka ostří | 20 cm |
Dranžírovací příbor Wüsthof Silverpoint obsahuje nůž na šunku s délkou čepele 20 cm a** vidlička na maso** s délkou čepele** 16 cm.** Nejlevnější produktová řada kuchyňských nožů Wüsthof Solingen nese název Silverpoint . Kvalitní čepel z nerezové oceli tvrzené na 56°-57° Rockwella je pevně zalisována až za polovinu syntetické – ergonomicky tvarované rukojeti (Borealis BC142MO) s jemným protiskluzovým povrchem snižuje únavu z dlouhodobé práce s nožem. Nože Silverpoint jsou pečlivě vyráběné ve 12 – 14 výrobních krocích, jsou příjemně lehké a vyvážené. Výrobek 100% Made in Germany/Solingen .
Darujte nůž Silverpoint se vší parádou . Dřevěná dárková krabička pro kvalitní nůž . Krabička je naplněna dřevitou vlnou a zabalena ve fólii. Na vrchní straně krabičky je elegantně vypálené logo WÜSTHOF. Krabička je ideální pro darování jakéhokoli nože WÜSTHOF s délkou čepele 20 / 26 cm.
</p> <p>Při přepravě nože je vhodný ochranný kryt s plstěným vnitřkem nebo magnetický kryt , který chrání čepel před poškrábáním. Více krytů na nože naleznete zde.
K čemu slouží dranžírovací sada Wüsthof Silverpoint? Nůž na
šunku je vhodný pro nakrájení masa, ovoce a
zeleniny . Nakrájíte s ním maso, ryby, brambory, syrovou zeleninu,
ovoce, ale také i uzeniny a salámy. Vidlička na maso má
hlavní využití u dranžírování (porcování
masa – pečeně nebo pečené drůbeže na porce) a také
u servírování k přidržení horkého kusu masa. Poskytuje
dobré držení v podstatě jakýchkoliv potravin a lze s ní
otestovat, zda je pokrm připraven .
Sada obsahuje:
Vlastnosti nožů:**
**
Parametry nožů:
Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:
Ergonomická rukojeť
Nerezová ocel
Mimořádné ostří , které se snadno udržuje
Rukojeť ze syntetického materiálu, který **dobře padne do ruky
**
Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)**
Unikátní Modelová řada nekovaných nožů Wüsthof Silverpoint
** Nože Wüsthof Silverpoint z kvalitní nerezové oceli s plastovou rukojetí. Syntetický materiál rukojeti je pevně připevněn, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár , do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou nože Wüsthof Silverpoint velmi hygienické.
Wüsthof Silverpoint : Katalog nožů Wüsthof Silverpoint
Rukojeť nožů Wüsthof Silverpoint je vyrobena ze speciálního syntetického materiálu. Mohou být tedy umývány i v myčce na nádobí . Pokud ovšem nechcete riskovat poškrábání nebo jinou újmu způsobenou například agresivní chemií, doporučujeme nože Wüsthof Silverpoint mýt ručně v mýdlové vodě . Celou řadu Wüsthof Silverpoint si můžete prohlédnout zde.
Čepel nožů Wüsthof Silverpoint je vždy uzpůsobena
konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože
na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších
speciálních i univerzálních nožů. I dlouhodobá práce s nimi je
pohodlná a nenamáhavá .
Nevyhovuje Vám velikost tohoto nože? V naší nabídce máme i jiné** sady
nožů značky Wüsthof Silverpoint,** podívejte se zde: Sady nožů Wüsthof
Silverpoint:
Sady nožů značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným designem:
</p> <p>Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného
nože pro Vaše potřeby nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás
kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz
nebo telefonním čísle: +420 773 751 656.
Mytí nožů Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a
plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou,
mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou.
Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí
nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím
lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof . Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
**Představení firmy Wüsthof Dreizack Solingen:
** <h4>Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof </p> <p>Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu , v proslulém nožířském městě Solingen . V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.
Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.
Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen Německá společnost** ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG** ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814 , kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů . Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů . Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.