Země původu | Německo |
Design | Wüsthof CLASSIC IKON |
Výrobce | Wüsthof |
Čtyřdílná sada steakových nožů Wüsthof Classic Ikon pro řezání steaků a ostatních masových pokrmů . Vhodný pro profesionální i domácí kuchaře. Kované z jednoho kusu vysoce kvalitní oceli s tvrdostí 58 HRC . Nože jsou vyrobené v Německu v Solingenu a jsou oblíbené pro svoji nekompromisní funkčnost stejně jako elegantní design . Nože mají ergonomickou rukojeť odolnou proti nárazu pro bezpečné a pohodlné držení . Skládají se z černého syntetického materiálu se třemi nýty. Ostrost nožů Wüsthof díky vlastní precizní technologii WÜSTHOF PEtec je již legendární. Kované nože ostřené touto moderní laserovou robotickou technologií jsou schopny předvést skvělý řezný výkon po celé délce čepele . Ostrost je dlouho trvající a lehko obnovitelná. Firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen poskytuje na své výrobky doživotní záruku .
K čemu slouží steakový nůž Classic Ikon?
Steakové nože mají robustní štíhlou čepel a zabroušený hřbet s rovným ostřím. Vhodné pro řezání steaků a kotlet.
4dílná sada nožů obsahuje:
<LI>dokonale vyvážené pro snadné řezání
</LI>
Vlastnosti nožů:
**
**
Proč si koupit kovaný nůž Wüsthof?
Kovaný nůž má minimálně o 50% lepší řezné vlastnosti než nekovaný nůž. Kovaný nůž firmy Wüsthof svými parametry uspokojí každého uživatele. Výjimečná kvalita použitého materiálu a celková konstrukce nože výrazně převyšuje ostatní výrobky uvedené na trhu. K výrobě je použita chrom molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15), která spojuje požadované vlastnosti nože, jako jsou odolnost proti agresivním potravinám , ostrost nože a její udržení. Nože jsou vykovány z jediného kusu této kvalitní oceli .
Parametry nožů:
**
**
Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:
Nárazuvzdorná rukojeť
Chrom molybdenová ocel
Mimořádné ostří , které se snadno udržuje
Ergonomické střenky ze syntetického materiálu
Tři kvalitní nýty pro pevné spojení nože jako celku
Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)**
Unikátní Modelová řada kovaných nožů Classic Ikon
**
Nože Wüsthof Classic Ikon jsou kované z jediného kusu kvalitní nerezové oceli s charakteristickou klasickou rukojetí. Ta je připevněna třemi nýty tak, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár , do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou kované nože Wüsthof Classic Ikon velmi hygienické. Kuchyňské nože Wüsthof Classic Ikon se mají umývat teplou mýdlovou vodou po každém použití. Komu se příčí užívání mýdla, může použít jemný čisticí prostředek a hladkou houbičku. Poté je třeba je opláchnout a osušit utěrkou.
Wüsthof Classic Ikon : Katalog nožů Wüsthof Classic Ikon
Rukojeť kovaných nožů Wüsthof Classic Ikon je vyrobena z odolného syntetického materiálu opatřena třemi kvalitními nýty. Doporučujeme nože Wüsthof Classic Ikon mýt ručně v mýdlové vodě . Celou řadu Wüsthof Classic Ikon si můžete prohlédnout zde.
Čepel nožů Wüsthof Classic Ikon je vždy uzpůsobena konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších speciálních i univerzálních nožů. Všechny tyto** nože** jsou dokonale vyváženy a výborně se drží v ruce. I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá , tak jak od kvalitního nože Wüsthof čekáte.
Nevyhovuje Vám sada nožů?
V naší nabídce máme i jiné sady nožů, podívejte se zde: Kuchařské sady nožů Wüsthof Classic Ikon:
9647 Sada nožů na porcování masa, Wüsthof Classic Ikon, 2 díly
9606 Sada kuchařských nožů Wüsthof Classic Ikon, 2 díly
9276 Sada kuchařských nožů Wüsthof Classic Ikon, 2 díly
Kuchyňské sady značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným designem:
Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz nebo telefonním čísle: +420 773 751 656.
Mytí nožů
Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.
Skladování nožů
Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Broušení nožů
Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof . Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</P> Tvrdost nožů <P>Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
**Představení firmy Wüsthof Dreizackwerk Solingen:
**
<IFRAME src=„//www.youtube.com/embed/X-TAN3IdzX0“ width=„1000“ height=„561“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“ data-mce-fragment=„1“></IFRAME>
<H4>Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof
</P> <P>Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu , v proslulém nožířském městě Solingen . V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.
Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.
Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen
Německá společnost** ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG** ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814 , kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů . Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů . Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.