Typ nože Santoku, který pochází z Japonska a je spjat obecně
s asijskou kuchyní, se stal velmi oblíbeným u kuchařů po celém světě.
Perfektní nástroj zejména tam, kde je třeba surovinu krájet precizně na
tenké plátky nebo drobné kousky. Natolik univerzální tvarem, hmotností a
ostřím, že jej lze použít ke krájení bylinek, zeleniny a ovoce, stejně
dobře jako k přípravě ryb a masa. Ostrá čepel Santoku umožňuje cokoli
od běžného krájení až po ty nejtenší řezy – proto je nyní
nepostradatelná v kuchyních po celém světě. Dutý výbrus na čepeli
brání tenkým a měkkým plátkům v přilepení na čepel nože.
ČEPEL
Materiál: chrom molybden vanadová ocel (X50CrMoV15) Tvrdost: 58 Rockwell PEtec (Precision Edge Technology) Manuální finální leštění
RUKOJEŤ
Materiál: POM (syntetika) Tři nýty: nerez ocel Barva: změně barvy odolná bílá
VLASTNOSTI
Přirozené vyvážení díky hlavě a plně kované rukojeti Poloviční hlava snižuje hmotnost nože a usnadňuje ostření Kované z jednoho kusu nerezové oceli WÜSTHOF Kované v Solingenu, Německo
PARAMETRY:
Délka čepele: 17 cm
Výška čepele: 4,59 cm
Délka rukojeti: 13,3 cm
Celková délka: 30,3 cm
Váha: 176 g
Tvrdost: 58 HRC