Vysoce kvalitní nůž pro univerzální použití z nerezavějící
a ručně broušené oceli. Ostrou a štíhlou čepel v elegantním černém
provedení oceníte při každodenním krájení potravin
v kuchyni.
Ergonomická rukojeť z tvrzeného plastu Vám zaručí
bezpečnou a pohodlnou manipulaci.
Čepel nože o tloušťce** 1,2 mm** je dluhá 13 cm a je
ozdobena logem značky Herenthal.
</p> <p>Vyrobeno ze speciální kalené oceli ,
která si zachovává vysoké ostří po dlouhou dobu . Nože
jsou vhodné pro všechny fanoušky vaření, ale i pro profesionální
využití .
Několik tipů, jak se starat o nože Herenthal, aby vám vydržely
co nejdéle:
- Zásadně nemyjte nože v myčce : při teplotě, která
dosahuje při konečném oplachu až 85 °C změkne ostří doslova jako
mýdlo. Prostě se pak pod tlakem na potravinu ohýbá a nekrájí.Pokud si
ceníte svých nožů a přejete si, aby vám zůstaly co nejdéle ostré a
plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat je teplou,
mýdlovou vodou po každém použití (případně jemným čistícím
prostředkem a hladkou houbičkou ). Opatrně je opláchněte a
osušte utěrkou .
- Nože by neměly přijít do styku s ostatními noži nebo
příbory . Pokud je budete chtít uchovávat v šuplíku, měly by
být vždy uloženy samostatně, jinak hrozí, že se poškodí
nebo ztupí.
- Nože vkládejte do stojanu vždy ostřím nahoru ,
i když to může znít nelogicky. Při každém zasunutí a vysunutí ostřím
dolů se toto tupí.
- Při broušení nožů dbejte na to, aby bylo ostří broušeno
z obou stran při úhlu cca 15 stupňů. Rozhodně nepoužívejte
brusky s kovovými kolečky (a to ani brusky elektrické) , které dostanete
v každém obchodě – ty ostří tupí a mohou ho poničit např.
odštěpením kusů oceli. Ideální je nůž brousit na brusném kamenu
z každé strany, dokud není ostrý jako břitva a poté pro srovnání
ostří doporučujeme ještě dobrousit pomocí dodávané ocílky.
- Stále však platí, že nejlépe nabrousí nůž zkušený
brusič – poté vám vydrží ostré opravdu dlouho.