Kolekce Professional „S“ od Zwilling J.A. Henckels
Profesionální kuchaři (i šéfkuchaři) si oblíbili osvědčenou řadu
nožů Professional „S“. Jejich důvěru si získala bezchybnou kvalitou a
dnes již tradičním designem nožů s plnou střenkou se třemi robustními
nýty. Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli bez svárů či spojů. Jsou
dokonale vyvážené a práce s nimi je nejen snadná, ale i bezpečná.
- Sada 4 nožů řady Zwilling Professional „S“, ocílky a
univerzálních nůžek usazená v odolném kuchyňském bloku
z bambusového dřeva.
**Exkluzivní set kuchyňských nožů od Zwilling J.A. Henckels
obsahuje: **
- blok na nože z odolného bambusového dřeva
- nůž špikovací (délka ostří 10 cm)
- nůž univerzální (délka ostří 13 cm)
- nůž kuchařský (délka ostří 20 cm)
- chlebový nůž (délka ostří 20 cm)
- ocílku na broušení nožů (čepel 23 cm)
- univerzální kuchyňské nůžky.
Vlastnosti:
- Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani
spoje).
- Friodur® – dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje.
- Ruční doostření a leštění, kontrola laserem.
- Bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky se 3 nýty.
- Záštita – chrání prsty a vyvažuje nůž.
- Tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice.
- Doživotní záruka na výrobní vady čepele.
- Lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí.
Technologie a výroba:
- Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné
exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku,
zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy
stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak
vznikají nože, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní, odolné
korozi s dlouhotrvající ostrostí.
- Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií
SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní
oceli – nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení.
- Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež
spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její
molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou
pružnost a předchází zlomení čepele. Kuželovitý profil čepele a laserem
kontrolované ostří ve tvaru písmene „V“ zajišťuje excelentní a
dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak
zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani
při delším používání.
- Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí)
slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu
prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a
především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos
síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.
*Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického
materiálu, který je odolný nárazu a poškrábání a zůstává stabilní
i při vystavení teplotním změnám. K plné střence je rukojeť pevně
přichycena 3 robustními nýty, kvalitní bezespáré napojení rukojeti
k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu
(neulpívají zde zbytky potravin).
Údržba nožů Zwilling:
- Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce
nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55°C a
neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné
nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní
chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou
zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou
ostrost.
- Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože
myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou
houbičky.
Používání nožů Zwilling:
- Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) –
dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo,
granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel
a ostří.
Ostření / broušení nožů Zwilling:
- Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní
ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je
nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na
noži vznikne „zub“ či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve
svěřit do rukou odborníka. K ostření doporučujeme používat originální
brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Bezpečné uložení nožů Zwilling:
- Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na
to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se
nože neměly vzájemně dotýkat. Do dřevěného bloku na nože nebo na
magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.
Správný nůž. Vždy používejte ten správný nůž – velikost a textura
zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto
používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy
i specifický nůž.