Zahradní plynový gril Fieldman FZG 3102 se perfektně hodí i na větší zahrady pro početnější rodinu nebo vzácnou návštěvu. Při oslavě narozenin s ním zvládnete vytvořit dost lahodného jídla pro každého. Gril pomocí dvou pojízdných koleček snadno dopravíte na požadované místo na zahradě nebo na terase. Najdete na něm celkem dva hlavní hořáky s piezoelektrickým zapalováním pro snadnou přípravu hned několika pokrmů naráz. Ve výbavě nechybí ani prostorné postranní odkládací plochy, abyste měli vždy po ruce nádobí, koření i naložené maso pro grilování šťavnatých steaků, hamburgerů nebo ryb, po kterých se na stole ihned zapráší. Potěší i přítomnost kontrolního teploměru přímo ve víku grilu. Velikost grilu: 110 × 57 × 112 cm 2× hlavní hořák (6 kW) Grilovací plocha: 48 × 42 cm Zapalování: integrovaný systém Grilovací výška: 86 cm Nerezový controlní panel a madlo Teploměr Kolečka pro snadnější manipulaci Fieldmann – značka nářadí pro dům i zahradu na českém trhu. Může se pochlubit zajímavou škálou snadno ovladatelných strojů se svěžím a neotřelým designem. Pro tuto značku charakteristická barevná kombinace dodává nářadí hravost a svěžest. A s takovým nářadím je skutečně radost o zahradu pečovat. Fieldmann je navržen a zkonstruován tak, aby odpovídal požadavkům náročného spotřebitele: usnadňuje práci a šetří čas, je ergonomický, bezpečný, snadno ovladatelný, přináší nejnovější trendy a poskytuje maximální komfort při práci na zahradě, v domě i dílně. Ačkoli to podle názvu nevypadá, jedná se o ryze českou značku. FIELDMANN je značka s českým managementem a zázemím silné společnosti, která na trh uvedla již celou řadu značek zvučných jmen. Manažeři a technici zodpovědní za produkty Fieldmann dbají na vysoké nároky značky a aktivně se věnují rozšiřování portfolia kvalitních výrobků. Zakoupením grilovacího prkénka SMOKY obj. kód 498792 si můžete vychutnat grilovaného lososa přímo na Vaší zahradě. Recept na grilovaného lososa na cedrovém prkénku: Co budeme potřebovat: 1,25–1,5kg filet lososa s kůží, začištěný a zbavený kostí hrubá mořská sůl a čerstvě mletý pepř Na glazuru: 1 lžíce omáčky terijaki 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce másla, rozpuštěného (lze nahradit jemným olivovým olejem) 1/2 lžičky sezamového oleje Postupujte dle níže uvedeného návodu: Než začnete grilovat: Prkénko ponořte minimálně na hodinu, nejlépe přes noc, do studené vody. Zatižte ho třeba miskou s vodou, aby bylo potopené a mohlo se nasáknout. Podpalte na palivovém roštu podpalovač a na něj umístěte brikety nebo uhlí v milíři (či jen tak) a počkejte asi půl hodiny, než se rozžhaví. Mezitím v misce prošlehejte všechny suroviny na glazuru kromě rozpuštěného másla. To zašlehejte do glazury těsně před potíráním. Grilování – uzení v kouři: Filet lososa nakrojte na jednotlivé porce už před grilováním. Glazura se tak dostane do zářezů, a navíc se vám bude ryba mnohem snadněji podávat. Žhavé uhlí nasypte z milíře (nebo ho z roštu přendejte kleštěmi) do zásobníků a ty posuňte na střed grilu. Nad uhlí položte mřížku. Lososa položte kůží na prkénko, vytáhněte pinzetou zbylé kosti a podélně ho rozpulte, ale neprořízněte kůži. Pak ho napříč nakrojte na porce. Lososa na mokrém prkénku položte na mřížku grilu přímo nad rozpálené uhlí a potřete glazurou včetně zářezů. Osolte a opepřete. Gril přiklopte a uďte asi 20 minut – losos by měl být shora zlatý a na povrchu se objeví bílá pěna (sražená bílkovina). Občas zkontrolujte, jestli nezačalo hořet prkýnko. Opatrně a v rukavicích přeneste prkno s lososem na žáruvzdornou podložku. Podávejte přímo z prkénka nebo jednotlivé porce postupně podeberte a podávejte se svěžím salátem (recept níže). Salát jako příloha: Osprchujte asi 600 g salátových listů. Listy osušte v odstředivce nebo z nich vytřeste vodu a vložte je do mísy. Přidejte třešňová rajčátka cca ze 2 větviček, omytá a rozpůlená. Při podávání salát zakápněte panenským olivovým olejem a limetovou šťávou a lehce prohoďte. Jiné dochucení salát nepotřebuje, čím méně přísad, tím více vynikne jemná chuť uzeného lososa.