Materiál rukojeti | Syntetický materiál |
Délka ostří | 16 cm |
Země výroby | Německo |
Tvrdost | 57 HRC |
Výrobce | Zwilling |
Kovaný nůž | Ano |
S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály, tak také pro domácí kuchaře. Jako první nůž na světe disponoval syntetickou a důkladně tvarovanou rukojetí, díky které se nůž pohodlně drží a z ruky neklouže. Zwilling zároveň klade vysoký důraz na zpracování celého nože a použití nejkvalitnějších materiálů. Nůž je dobře vyvážený, odolný proti nečistotám a perfektně drží ostří.
Plátkovací nůž je další typ nože který by neměl chybět v žádné
kuchyni. Tento velmi praktický nůž má úzkou a dlouhou čepel a velmi se
hodí na porcování hotového masa, čistění syrového masa, čištění a
plátkování ryb, dále je pak vhodný na práci s vetšími kusy ovoce.
Vlastnosti plátkovacího nože Zwilling Four Star
<hr />
„Nože Zwilling jsem si oblíbil už před desítkami let, a stejně jako nádobí od této značky, mne doprovází na každém kroku. Maso, steaky, ryby, zeleninu a mnoho jiného připravuji výhradně s těmito noži. Ať už se jedná o jakoukoliv řadu, vždy je kvalitně zpracovaná a nože se perfektně drží v ruce”.
Ondřej Mikoláš | Foodbloger
<hr />
Několik tipů při práci s noži Zwilling, které zvýší životnostost ostří
Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce