Pekařská ošatka na kynutí chleba 1 Kg, kulatá, prům. 23 cm, Pedig Popis: X-ošatka kulatá pro přípravu těsta pro chleby o váze cca 1,0 kg. Pedigová ošatka na kynutí chlebového těsta do tradičního tvaru. Parametry: Průměr límce ošatky: 23 cmPrůměr dna: 15 cm Vhodná pro pečení chlebů z cca 500 gramů moukyNikdy nepoužívejte ošatku přímo k pečení chleba, ošatka je určena ke správnému provzdušněnému kynutí chlebového či jiného těsta do požadovaného tvaru pro kulatý, oválný nebo trojhranný domácí chléb (dle tvaru ošatky). Doporučujeme: před použitím vysypat ošatku moukou (hladkou pšeničnou nebo lépe žitnou moukou – méně lepí) nebo vystlat pomoučenou utěrkou ošatku nemáčet po použití nechat důkladně vyschnout a nasucho vykartáčovat doporučujeme zakoupit více druhu chlebových ošatek, jistě budete chtít upéci chleba různých velikostí nebo tvarů, navíc samotná ošatka je zajímavým dárkem pro domácí pekaře Co je Pedig? Pedig se vyrábí z liánovité palmy „Calamus rotang“ u nás nazývané ratan, nebo rákos. Pedig je přírodní proutí vyráběné z ratanových lián. K výrobě se používá jen nejkvalitnější střední část ratanu. Z pedigu se vyrábí koše na prádlo, odpadkové koše, pedigový nábytek a mnoho dalšího proutěného zboží jako je právě celá řada pekařských ošatek a košíků. Oproti jiným přírodním materiálům (např. slaměné ošatky) je Pedig výrazně pevnější, trvanlivější a stále si zachovává tolik pro těsto potřebnou vzdušnost. Proč koupit pekařskou ošatku na kynutí chlebového těsta? chlebová ošatka patří k tradiční výbavě pro pečení chleba, kterou používaly dávno naše babičky chlebová ošatka dodá bochníkům přirozený tvar a hezký „žebrovaný“ reliéf na povrchu kůrčičky je výrazně lepší než různé plastové a jiné náhražky, ve kterých bochník nedýchá, nekyne, mokvá. Ošatka zajišťujě přirozeně provzdušněné kynutí těsta v kuchyni vypadá opravdu stylově a navíc se dá použít k servírování různých druhu pečiva