Vpichovací teploměr analogový Orthex GastroMax Zkontrolujte snadno a rychle teplotu uvnitř masa na grilu nebo v kuchyni
Grilovací teploměr na maso s rozmezím teplot 0° až 120°C pro rychlou kontrolu teploty uvnitř připravovaného pokrmu. Využijete ho při grilování nebo pečení v troubě. S tímto užitečným pomocníkem dokážete jednoduše ověřit, zda teplota uvnitř připravovaného masa dosáhla hodnot potřebných k likvidaci případných škodlivých bakterií. Teploměr je vyroben ze silné nerezové oceli a zobrazuje optimální teploty pro drůbeží, vepřové, hovězí, jehněčí maso a ryby. V troubě odolný do 250°C. Optimální teploty uvnitř masa záleží na druhu a způsobu přípravy masa a obecně se udávají následující:
drůbeží maso 74 – 82 °C hovězí, telecí a skopové maso 55 –70 °C (v závislosti na požadovaném stupni propečenosti) vepřové maso 68 – 77 °C ryby 48 – 52 °C
Po sejmutí z grilu se doporučuje nachat maso vždy ještě několik minut „odpočinout“ nebo tzv. „dojít“. Použití
Zapíchněte teplotní čidlo do masa v jeho nejsilnějším místě. Špička teplotního čidla musí být co nejblíže středu masa a nesmí se nacházet v blízkosti tuku nebo kosti (kosti se zahřívají rychleji) Po dokončení procesu měření teploměr vyjměte Teploměr nikdy nenechávejte zasunutý do potraviny po celou dobu tepelného zpracování. Slouží pouze k momentálnímu prověření teploty
Charakteristika / funkce
teplotní rozsah 0 – 120°C v troubě odolný do 250°C doporučeno ruční mytí
Parametry
rozměry: Ø 7,3 cm x 11,5 cm materiál: nerez ocel
Součást balení
vpichovací teploměr
Výrobce: Orthex Group