Chcete si dopřát ještě lepší chuť grilovaných specialit? Máte plynový gril a chybí vám to kouřové aroma, typické pro grilování na dřevěném uhlí? Nebo chcete překvapit své hosty jedinečným chuťovým zážitkem ? Tato malá, na první pohled nenápadná „kovová krabička s dírkami” vás dostane na vyšší úroveň grilování, přímo mezi mistry grilu .
Jaké výhody přináší grilování s boxem na uzení G21?
Důmyslně řešená nerezová krabička s víkem se po naplnění dřevěnými lupínky nebo štěpkami zavře a vloží mezi hořáky plynového grilu, případně na rošt grilu na dřevěné uhlí nebo grilu elektrického.
Po zavření víka grilu a zahřátí grilu se z namočených dřevěných lupínků začne uvolňovat kouř , který naplní grilovací prostor a grilované maso, ryby nebo další speciality získají jedinečné kouřové aroma . G21 box na uzení se skvěle hodí i pro douzování sýrů, ovoce a zeleniny na grilu.
Provedení grilovacího nářadí – boxu G21 na uzení
G21 box na uzení s víkem je pevný a stabilní i při vysoké teplotě uvnitř grilu. Vyrobili jsme jej z nerezu a opatřili otvory ve spodní stěně i ve víku. Díky těmto průduchům se kouř uvolňuje ven z boxu a plní vnitřní prostor grilu.
Udící box G21 je při rozměrech 23 × 9 cm a výšce 4 cm kompaktní a mezi hořáky plynového grilu či na rošt grilu na dřevěné uhlí nebo grilu elektrického jej tak snadno umístíte.
Víko grilu nechejte po celou dobu grilování s udícím boxem zavřené, aby kouř mohl cirkulovat uvnitř.
Tipy pro maximální využití udícího boxu G21
Namáčet nebo nenamáčet? Před použitím doporučujeme dřevěné lupínky nebo štěpky namočit, aby vznikal kouř a štěpky neshořely. Po namočení z dřevěných štěpků důkladně vymačkejte tekutinu, příliš mokré třísky a lupínky by se místo kouření jen napařovaly.
Čím box naplnit?
Při volbě dřevěných štěpek, lupínků nebo odřezků do boxu na uzení G21 máte velký prostor k experimentování a objevování . Vyzkoušejte různé typy dřeva, škála chutí je neuvěřitelná . Dřevěné lupínky nebo štěpky z ořešáku se hodí k hovězímu i vepřovému masu. Kouř z ořechových štěpků je silný a velmi aromatický.
Dřevo z** jabloně** je ideální pro vepřové maso a drůbež, jeho kouřové aroma je jemné a nasládlé.
Třešňové dřevo je skvělé a univerzální, vhodné pro vepřové, hovězí, drůbeží i zvěřinu. Sladká a jemná chuť, která se dobře mísí s jinými dřevinami.
Olšové štěpky nebo lupínky jsou ideální k rybám a drůbežímu masu. Jejich kouř je jemný a masu dodá nasládlé aroma.
Hlavní přednosti grilovacího boxu na uzení G21
Specifikace <ul class=„para“>- Materiál: nerezová ocel