Série měděného nádobí M’héritage francouzské značky Mauviel je
kombinací dvou materiálů, mědi a nerezové oceli. Toto spojení tradičních
materiálů podtrhuje radost z vaření. Měď má naprosto nepřekonatelnou
tepelnou vodivost, díky tomu máte přesnou kontrolu nad vařením. Nerezová
vrstva na vnitřní straně nádobí je pak ideální pro každodenní
použití.
Série M’héritage je v nabídce se třemi druhy rukojeti – litinová,
bronzová a nerezová. Každý si tak může vybrat podle svých
individuálních estetických požadavků.
V sérii M’héritage se odráží zkušenosti a tradice výroby
měděného nádobí od roku 1830, proto je toto nádobí vyhledáváno
profesionály a náročnými domácími uživateli z celého světa.
Výhody měděného nádobí Mauviel M’héritage:
- dvě vrstvy materiálu – 90% měď a 10% nerezová ocel 18/10
<LI>vysoký výkon: měď se ohřívá naprosto rovnoměrně a velmi
rychle díky extrémně vysoké tepelné vodivosti, máte tak naprostou kontrolu
nad vařením <LI>vynikající odolnost: nádobí s litinovou rukojetí
má měděnou vrstvu o tloušťce 1.2 – 2.5 mm, s nerezovou rukojetí
1.5 mm a nádobí s bronzovou rukojetí pak 1.2 až 2.5 mm, rukojeti a ucha
jsou připevněny robustními nerezovými nýty <LI>Nerezové rukojeti se
tolik nezahřívají při použití na sporáku. V troubě se všechny typy
rukojeti zahřívají stejně <LI>vnitřní vrstva z nerezové oceli
18/10 zachovává chuť a nutriční kvalitu potravin, snadno se udržuje,
povrch není potřeba nijak obnovovat <LI>vnější měděný povrch je
leštěný do vysokého lesku <LI>měděné nádobí je vhodné na
plynové, elektrické i sklokeramické sporáky a také do trouby. Na indukci
lze nádobí používat s originálním adaptačním diskem, který se
prodává samostatně <LI>všechny produkty Mauviel jsou vyrobeny ve
Francii
Jak používat měděné nádobí Mauviel:
Před prvním použitím a po každém použití umyjte nádobí horkou
mýdlovou vodou, vypláchněte a osušte.
Nádobí není vhodné do myčky! Vaření:
- všechny výrobky série M’héritage můžete používat v troubě
<LI>sůl do vody přidávejte až poté, co se voda začne vařit
<LI>nikdy nepřehřívejte prázdný hrnec nebo pánev, můžete tak
nádobí nenávratně poškodit <LI>vařte vždy na nízký až střední
výkon sporáku <LI>během času se při používání mění barva mědi,
je to přirozený jev, který nemá žádný vliv na vlastnosti materiálu
<LI>při vaření na plynovém sporáku zajistěte, aby plameny nešlehaly
mimo dno hrnce či pánve
Údržba:
- nikdy nepoužívejte na nádobí Mauviel bělidla. Mohlo by dojít
k nevratnému poškození <LI>pokud se vám jídlo přichytne na
vnitřní straně, nechejte jej odmočit v horké mýdlové vodě <LI>pro
obnovu lesklého měděného povrchu používejte čisticí pastu na měď
„Copperbrill“, pro více informací <FONT color=#d02b00>klikněte
zde</FONT> <LI>měděné nádobí není vhodné do myčky nádobí!
Mycí prostředky v myčce jsou velmi agresivní a výrazně snižují
životnost nádobí