Vyráběno na základě více jak stoleté zkušenosti a „savoir-faire“,
série M’tradition ztělesňuje tradici a profesionalitu nádobí Mauviel.
Nadčasový produkt vyrobený z toho nejlepšího materiálu. M’tradition je
výjimečné nádobí, které během let získává stále větší hodnotu.
Měď je materiál s nejlepší tepelnou vodivostí a je specialitou značky
Mauviel. Proto je série M’tradition všeobecně uznávána po celém světě
pro svou špičkovou kvalitu a nadčasový design.
Výhody měděného nádobí Mauviel M’tradition:
- nádobí je vyráběno ručně, každý kus je originál <LI>vysoký
výkon: měď se ohřívá naprosto rovnoměrně a velmi rychle díky extrémně
vysoké tepelné vodivosti, máte tak naprostou kontrolu nad vařením
<LI>cínovaná vnitřní vrstva. Cínování se provádí
tradičním postupem, ne galvanicky. Povrch nádobí je leštěný
<LI>vynikající odolnost: měď má tloušťku 1,2 až 3,5 mm,
bronzové a litinové rukojeti a ucha jsou připevněny robustními měděnými
nýty <LI>měděné nádobí je vhodné na plynové, elektrické
i sklokeramické sporáky a také do trouby do 230°C . Na
indukci lze nádobí používat s originálním adaptačním diskem, který se
prodává samostatně <LI>všechny produkty Mauviel jsou vyrobeny ve
Francii
Jak používat měděné nádobí Mauviel:
Před prvním použitím a po každém použití umyjte nádobí horkou
mýdlovou vodou, vypláchněte a osušte.
Nádobí není vhodné do myčky! Vaření:
- všechny výrobky série M’tradition můžete používat v troubě do
teploty 230°C . Při vyšších teplotách dochází k tání
cínu. V případě přehřátí je nutné nádobí znovu pocínovat
<LI>sůl do vody přidávejte až poté, co se voda začne vařit
<LI>nikdy nepřehřívejte prázdný hrnec nebo pánev, můžete tak
nádobí nenávratně poškodit <LI>vařte vždy na nízký až střední
výkon sporáku <LI>během času se při používání mění barva mědi,
je to přirozený jev, který nemá žádný vliv na vlastnosti materiálu
<LI>při vaření na plynovém sporáku zajistěte, aby plameny nešlehaly
mimo dno hrnce či pánve
Údržba:
- nikdy nepoužívejte na nádobí Mauviel bělidla. Mohlo by dojít
k nevratnému poškození <LI>pokud se vám jídlo přichytne na
vnitřní straně, nechejte jej odmočit v horké mýdlové vodě <LI>pro
obnovu lesklého měděného povrchu používejte čisticí pastu na měď
„Copperbrill“, pro více informací <FONT color=#d02b00>klikněte
zde</FONT> <LI>měděné nádobí není vhodné do myčky nádobí!
Mycí prostředky v myčce jsou velmi agresivní a výrazně snižují
životnost nádobí