Jedinečné na francouzské specialitě Canelé z oblasti Bordeaux je její křupavá zkaramelizovaná krusta ukrývající jemné nadýchané těsto. Canelé se vyrábí z vajec, cukru, mléka a mouky, dochucené je rumem a vanilkou. Díky extrémní tepelné vodivosti měděné formy je zkaramelizovaná krusta opravdu rovnoměrně propečená. Můžete si být jisti, že s měděnou formou se Váš dezert vydaří.
Série M’passion je určena pro všechny gurmány, kteří si užívají přípravu dezertů stejně jako jejich konzumaci. Naleznete zde široký výběr produktů pro přípravu moučníků a čokoládových specialit. Jsou vyrobeny z mědi, nerezové oceli a hliníku. Série Mauviel M’passion uspokojí touhy náročných milovníků kvalitního dezertu z celého světa.
Jak používat měděné nádobí Mauviel:
Před prvním použitím a po každém použití umyjte nádobí horkou mýdlovou vodou, vypláchněte a osušte.
Nádobí není vhodné do myčky! Údržba:
Francouzská specialita – bábovičky Canelés de Bordeaux , také známé jako cannelé Bordelais jsou naprosto magické. Malé zákusky s bohatým rumovo-vanilkovým aroma uzavřeným pod křupavou karamelovou krustou. Tuto populární recepturu vyvinul před zhruba 300 lety neznámým kuchař z Bordeaux. Od té doby zaznamenala mnoho úprav. Lesklý, tmavě hnědý až téměř černý povrch, hořkosladká chuť v prvním soustu, křupavá sladká karamelová krusta perfektně kontrastuje s jemným středem provoněným vanilkou a rumem – to je základní charakteristika tohoto dezertu. Tyto malé bábovičky se po letech opět dostávají na výsluní, a časem určitě budou soupeřit s Crème brûlée o nejoblíbenější karamelizovaný dezert. Pečou se ve speciálních formách- ať už měděných s cínovaným vnitřkem, nebo modernějších silikonových. Často se podávají s koňakem nebo vínem tak jak tomu bývalo dříve na tradičních francouzských degustacích.
Recept na 12–16 báboviček, podle velikosti formy
1/2 litru mléka
2 celá vejce
2 utřené žloutky
1/2 vanilkového lusku nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
3 – 4 lžíce rumu
1 šálek hladké mouky
1 šálek třtinového cukr
2 lžíce másla
máslo na vymazání formiček
cukr na vysypání
Postup:
Dobrou chuť!