4 minuty. Kafe lepší jak z kavárny. Silné a voňavé. To je kouzlo French Pressu.
Největší výhody French Pressu?
Chce to jen trochu cviku, ideálně čerstvou namletou kávu a horkou vodu s teplotou cca 94°C. Po pár pokusech si vyladíte kávu ke své maximální spokojenosti.
Jak si připravit kávu ve French Pressu?
Nerezový French Press zvládne připravit naráz až 6 šálků, takže si poradíte, i když k vám dorazí návštěva. Stačí kávu odměřit a zalít vodou o teplotě mezi 92 – 96°C. Zapomeňte na ještě vroucí vodu, úplně by kávu zničila. Po chvíli louhující se kávu zamíchejte a po 3 – 4 minutách jděte na akci. Pomalu stlačte píst dolů, čímž se zbavíte lógru. Servírujte hned a nenechávejte kávu ve French Pressu. Pak už by vám rozhodně nechutnala.
Pro opravdové kafaře!