Kuchařské nože jsou navrženy tak, aby obstály v čemkoli na prkénku. Jejich ergonomické rukojeti a vyvážený design dělají z carvingu hračku. Jejich čepele jsou tenké a ostré, takže je můžete krájet tak tenké, jak chcete a konzistentně, jak potřebujete. Maso jakéhokoli střihu, ovoce a zelenina všech tvarů a velikostí – vše krájejte s grácií a přesností.
S ultraostrou hranou a ergonomickou rukojetí Rukojeť je vyrobena z plastu Švýcarský řezbářský nůž s rovným ostřím Vhodné na krájení a čištění zeleniny, ovoce, ryb, masa, bylin atd. Lze mýt v myčce nádobí, doporučuje se však ruční mytí!
Délka čepele: 19 cm Hmotnost: 112 g
Karl Elsner založil koncem 19. století společenství nožířů a to začalo vyrábět nože pro švýcarskou armádu. V roce 1897 si nechal patentovat zavírací nůž Original Swiss Army Knife, který sice nebyl v oficiální výbavě švýcarské armády, ale téměř všichni důstojníci si ho sami kupovali. Pro svou kvalitu a originalitu si nůž kupovala i široká veřejnost. Když v roce 1909 zemřela Karlu Elsnerovi matka, tak byla společnost pojmenována na její počest jejím jménem ,,Victoria". Také tehdy vznikl znak této značky: Bílý kříž na červeném štítu, který zároveň slouží jako ochranná značka před padělky. Stejný znak používá Victorinox i dnes. Od roku 1921 se začaly nože vyrábět z nerezové oceli, a proto se Karl Elsner rozhodl změnit jméno značky na Victorinox (Victoria a Inox.) Kapesní nože Victorinox začaly dobývat svět hlavně po 2. světové válce, když nože nakoupila vláda USA pro veškeré složky své armády. V roce 1969 začal Victorinox vyrábět také kuchyňské nože, nože pro domácnost, nůžky a dalších kuchyňských potřeby. Dnes má společnost více než 1700 zaměstnanců po celém světě.