Nůž Twin Point je všestraný nůž pro domácí kuchyně. Předností
tohoto nože je použití kvalitní ocele, ze které se vyrábí veškeré nože
Zwilling. Nůž tak disponuje perfektním ostřím a vynikajícím poměrem
cena/výkon. Černá rukojeť je opatřena logem Zwilling a její protiskluzový
povrch zabraňuje vyklouznutí z ruky.
Kuchařský nůž by neměl chybět v žádné kuchyni. Nůž má velmi
pevnou konstrukci, proto se hodí na práci s masem, krájení zeleniny a
např. také na sekání bylinek. Jde všeobecně o nejrozšířenější nůž
ve všech kuchyních světa.
SPECIFIKACE NOŽE TWIN POINT
- protiskluzová rukojeť
- každý nůž je perfektně vyvážený
- ručně broušený, laesrová kontrola ostří
- FRIODUR® – mrazem tvrzená ocel; tento patentovaný proces dodá noži
větší tvrdost a odolnost proti korozi
- speciální směs ocele vyráběná na zakázku pro společnost Zwilling J.
A. Henckels
- doživotní záruka na výrobní vady
- rukojeť: syntetický materiál
- způsob výroby: lisovaný nůž
- tvrdost: ± 57° Rockwella
- váha: 122 g
NĚKOLIK TIPŮ PŘI PRÁCI S NOŽEM, KTERÉ ZVÝŠÍ ŽIVOTNOST
A UDRŽÍ OSTŘÍ
- vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov
a pod.
- ručně omyjte vodou a šetrným čistícím prostředkem opláchněte a
ihned osušte
- některé typy nožů lze mýt v myčce, avšak tento způsob
nedoporučejeme; nůž lze snadno a nenávratně poškodit
- pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
- skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy,
případně třením s jinými produkty
- používejte zásuvné bloky, magnetické lišty, a nebo ochraná
pouzdra
PROČ NEDÁVAT NOŽE DO MYČKY A RADĚJI JE MÝT
V RUCE
- příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození
rukojeti
- nůž může poškodit myčku
- tření o jiné předměty
- zaschlé skrvny od jídla mohou poškodit čepel nože
- příliš agresivní prostředky