Výrobce | rivsalt |
Váha | 8,5 kg |
Sada obsahuje | indukční kovový držák a dva himálajské solné kameny |
Celková plocha na vaření | 30 x 20 cm |
Tloušťka solných bloků | 4,5 cm |
S BBQ Pro soupravou bude grilování na zcela nové úrovni. Solný kámen využijete na plynu, uhlí, v troubě nebo přímo na indukci, plynovém nebo elektrickém sporáku. Použití je snadné. Naolejujete povrch solného kamene a následně pozvolna začnete zahřívat kámen až na optimální teplotu. Po grilování solný kámen nechte zcela vychladnout, vyčistěte a skladujte v pokojové teplotě. Kovový držák umyjte, nevkládejte do myčky nádobí. Grilujeme: Krok 1: Lehce namažte horní povrch himalájských solných bloků olejem. Krok 2: Pomalu zahřívejte solný blok, aby nedošlo k popraskání. Ideální je zahřívat bloky prvních 20 minut při nízké teplotě. Dalších cca 20 minut zvyšte teplotu na střední stupeň. Krok 3: Jak otestuji optimální teplotu? Pokapejte bloky pár kapkami vody. Syčí-li, jste připraveni na grilování. Krok 4: Pro otáčení masa, zeleniny, mořských plodů,… používejte kovové kuchyňské nástroje (ne plast). Bloky můžete nechat na grilu a grilovat i několik hodin. Krok 5: Po ukončení grilování nechte solné kameny zcela vychladnout na pokojovou teplotu. Krok 6: Bloky oškrábejte od přilepené hmoty a otřete čistým hadrem. Čím méně budou solné bloky v kontaktu s vodou, tím lépe :-) Krok 7: Skladujte v suchu při pokojové teplotě. Pozor! Kovový držák má tloušťku 3 mm a je vhodný pro všechny zdroje tepla. Ujistěte se prosím, že pokládáte kameny na rovný povrch (grilovací plocha,…). Zabráníte tak deformaci plechu. Odkazy:O značce Rivsalt ZDE.Produkty Rivsalt ZDE.