Kuchyňské prkénko je nedílnou součástí přípravy většiny pokrmů, kuchyňského nože a téměř každé domácnosti. Skvěle propečený steak, servírovaní degustace sýrů, naporcovaný sladký dezert, to je jen rychlý výčet toho, k čemu se prkénko dnes a denně používá. Veškeré tipy a rady jak o prkénko pečovat, naleznete na této stránce.
Americký ořech, ze kterého je toto prkénko vyrobeno, je silnou a luxusní dřevinou s elegantní tmavou barvou, prokládanou světlými pruhy, které dělají každé prkénko originální a jedinečné. Prkénko z tohoto dřeva se jistě stane nejen dominantou vaší kuchyně, ale také skvělým pomocníkem, ktery při správné peči vydrží doslova na věky.
Poctivá truhlařina a ruční práce
Protože jsme chtěli vyrobit doopravdy kvalitní prkénko, které ocení i ti nejpřísnější šéfkuchaři, přizvali jsme si ke spolupráci truhláře Vítězslava Duspivu, kterého považujeme za vůbec největšího odborníka ve své profesi, a je to právě on, který dává našim prkénkům bezkonkurenční životnost, silnou odolnost a perfektní zpracování. Jeho postupy při výrobě a následném ošetření dřeva tak považujeme za nezbytný standart. Prkénka jsou napuštěna minerálním olejem medicínské kvality a následně ošetřena včelím voskem.
<hr />
„Mám rád vůně různých druhů dřeva a proces, kdy se mi pod rukama kus hrubého dřeva proměňuje v něco, na co se denně rád dívám a co najdete téměř ve všech domácnostech světa. K práci se dřevem jsem přilnul už v dětství, kdy jsem v truhlárně sledoval nejen svého otce, ale také svého dědečka. Truhlařinu tak máme po generace v rodině.“
Vítezslav Duspiva, majitel stejnojménného truhlařství
<hr />
Vlastnosti dřevěného prkénka Denis Henry