Materiál | nerez ocel |
Délka ostří | méně než 14 cm |
Určení | loupací;na zeleninu |
Druh | Kuchyňské nože |
Vhodné do myčky | ne |
Výrobce | De Buyer |
</p> <h4>POPIS <p>Nůž na zeleninu z kolekce Fibre Karbon 1 od výrobce De Buyer má** robustní a odolnou čepel o délce 11 cm** . Čepel je krátká a rovná, což umožňuje krájení menších kousků zeleniny, ovoce, menších ingrediencí, loupání, okrajování, vyřezávání. Tento nůž můžete použít i jako steakový.
Čepel nože je vyrobena** z jednoho kusu nerezové oceli** X50CrMoV15 (speciální nožířská ocel). Rukojeť z uhlíkových vláken je protiskluzová, lehká a pevná, a tak přináší pohodlný, bezpečný a přirozený úchop . Doporučujeme pouze šetrné ruční mytí a pravidelnou údržbu pomocí ocílky a brousku na nože. Pro bezpečné uložení nože je ideální stojan na nože.
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. SPECIFIKACE Délka nože: 22,9 cm
Délka čepele: 11 cm
Hmotnost: 140 g
Materiál: speciální nožířská nocel, uhlíková vlákna (rukojeť)
Barva: stříbrná, černá (rukojeť)
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Loupací nůž má vysokou a dlouhou čepel, a
tak má univerzální využití.
Nůž na zeleninu má čepel vyrobenou z 1 kusu speciální nožířské nerezové oceli .
Čepel je robustní a velmi odolná .
Protiskluzová, lehká a pevná rukojeť přináší bezpečný, pohodný a
přirozený úchop.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
V hodné do myčky: NE
Nůž myjte vždy pouze ve studené vodě, zajistíte tak jeho dlouhodobější ostrost.
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/F6D3bpYmiiU“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
ROZDÍL MEZI OCÍLKOU, BROUSKEM NA NOŽE A BRUSNÝM KAMENEM
Ocílku na nože použijete při pravidelné údržbě – klidně před
každým použitím nože. Brousek na nože nebo brusný kámen však jen jednou
za čas pro obnovení původní ostrosti nože, tedy když už je nůž opravdu
tupý.
OCÍLKA NA NOŽE Ocílka na nože slouží pro
pravidelnou údržbu nožů . Pomocí ocílky na nože snadno a
rychle obnovíte původní ostrost vašich nožů . Ocílku
používejte k udržování ostří. Na již tupém noži není snadné
ocílkou ostří vytvořit – v tomto případě zvolte brousek na nože nebo
brusný kámen. Ocílka má rukojeť a brusná část může mít jemnější
nebo hrubší povrch. Ocílka není praktická pro údržbu příliš
velkých nožů.
Brusná část ocílky může být vyrobena z různých materiálů – diamantová, keramická, ze speciální nožířské oceli atd. Délku brusné části volte podle délek ostří nožů , které budete ocílkou brousit. Máme pro vás ocílky s brusnou částí od 20 cm, až po 31,5 cm – speciální řeznická ocílka pro broušení velkých nožů.
Broušení nože ocílkou
</p> <p>Ocílku držte svisle v jedné ruce a nůž ve
druhé ruce (nakloněný zhruba 20 ° k povrchu ocílky). Nejlepší
je mít oporu (např. stůl a ocílku podložit utěrkou, aby neklouzala),
abyste udrželi stejný úhel po celé čepeli a ostření bylo
přesné. Práce s ocílkou vyžaduje cvik, aby na ostří nevznikaly
nežádoucí zuby. Nožem táhněte od paty ke špičce proti
ostří a zopakujte totéž z druhé strany čepele (z každé strany
20 x). Snažte se držet stále stejný úhel, který svírá nůž s ocílkou
a příliš netlačte.
BROUSEK NA NOŽE Brousek na nože slouží pro
obnovení původní ostrosti nože . Na rozdíl od ocílky na
nože si poradí i již s tupým nožem. Brousek na nože obsahuje
brusné kotouče z různých materiálů, kterými
nůž protahujete . Broušení nožů pomocí brousku je tak
velmi snadné a rychlé . Stačí párkrát projet ostřím
nože po celé délce brusnými kotouči a máte opět nůž perfektně ostrý.
Brousek stačí použít jednou za měsíc nebo v případě, že už je nůž
tupý. Pro pravidelnou údržbu před krájením pak postačí ocílka na
nože.
BRUSNÝ KÁMEN Brusný kámen na nože má povrch s určitou
hrubostí. Existuje i brusný kámen dvouzrnný s jedno
stranou hrubou a druhou stranou jemnou. Brusný kámen se používá na
obnovu původní ostrosti nožů – jako brousek na nože.
Brusný kámen se musí před použitím navlhčit a ostří nožů k němu
musíte položit ve správném úhlu (zhruba 12 – 15 °).
**Broušení nože brusným kamenem
Ostří nože položte na jeden konec kamene a rovnoměrně nožem táhněte
mírně doprava proti ostří** . Nůž otočte a táhněte stejným způsobem
ale opačným směrem. Přejeďte vždy** po celé délce ostří** . Dejte
však pozor, abyste nezavadili ostřím o hranu brusného kamene. Táhněte
nožem, jako kdybyste chtěli nožem z brousku odříznout tenký plátek.
Na nůž příliš netlačte . Nejprve bruste na hrubším
povrchu a pak až na jemnějším, kde ostří vyhladíte a odstraníte
otřepy.
ZRNITOST BRUSNÉHO KAMENE Zrnitost brusného kamene volte podle
použití nože . Ostří vybroušené na brusném kamenu s** větší
hrubostí** je ideální pro krájení měkkých a vláknitých ingrediencí
jako je** zelenina nebo maso** . Na jemnějších brusných kamenech
(s menší hrubostí ) získáte hladkého ostří, které je
vhodné při řezání spíše tlakem než tahem např. při sekání
nebo stahování kůže . Vzniklé ostří závisí na hrubosti
(zrnitosti) brusného kamene a úhlu, pod kterým nůž brousíte.
Zrnitost (hrubost) brusného kamene se udává číslem, které odpovídá
počtu ok síta na jeden palec (25,4 mm), kterým ještě brusivo při
prosívání propadne. Tedy čím větší číslo , tím
hustší síto, a** tím jemnější brusivo** . Mezinárodní normy FEPA (
Federace evropských výrobců brusných pomůcek) udává zrnitost viz
tabulka:
<table border=„1“ width=„100%“ cellspacing=„1“
cellpadding=„1“ align=„left“> <tbody> <tr> <td> **
Zrnitost podle FEPA**
</td> <td> ** Slovní název**
</td> </tr> <tr> <td>
7, 8, 10, 12
</td> <td>
hrubá
</td> </tr> <tr> <td>
14, 16, 20, 22, 24, 30
</td> <td>
hrubá
</td> </tr> <tr> <td>
36, 40, 46, 54, 60
</td> <td>
střední
</td> </tr> <tr> <td>
70, 80, 90, 100, 120
</td> <td>
jemná
</td> </tr> <tr> <td>
150, 180, 220, 240
</td> <td>
velmi jemná
</td> </tr> <tr> <td>
280, 320, 400, 500, 600
</td> <td>
zvlášť jemná
</td> </tr> <tr> <td>
800, 1000, 1200
</td> <td>
extra jemná
</td> </tr> </tbody> </table> CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte
v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky De Buyer nebo na podobné produkty dalších značek.