Nůž je díky svému tvaru a tenké čepeli ideální na vykošťování
masa. Kovaná čepel z ChromMolybdenVanadové oceli vydrží dlouho ostrá a
titanová povrchová úprava nanášená PVD technologií se jen tak nesedře
ani nepoškrábe. Povrch je navíc nepřilnavý, takže se Vám na něj
ingredience při práci méně lepí.
Pár tipů jak se starat o nože
- Kuchyňské nože nikdy nemyjte v myčce na nádobí
- Nedávejte nože jen tak do šuplíku s příbory či ostatními noži.
Nůž patří do stojanu nebo na držák
- Po každém umytí jej osušte
- Čas od času přetáhněte ocílkou
- Nepoužívejte klasické „protahovací“ brousky na nože, které ostří
spíše poškodí. Nejlepší cestou jak nabrousit nůž je klasický brusný
kámen o různé zrnitosti a finální obtažení na kůži. Pokud se
necítíte nechte nůž raději nabrousit u profesionála.
- Pozor! Kvalitní nože jsou sice ostré ale i křehké. Buďte opatrní,
vyvarujte se sekání kostí, páčení či pádům nože na zem.