Komínová pec Manuella je ruční práce jihoamerických indiánů podle starověké tradice v Latinské Americe. Na výrobu této originální komínové pece byly použity tři druhy speciálního jílu. Dodá šmrnc Vaší zahradě a vy si v ní můžete se svými přáteli a rodinou ugrilovat maso, ryby, zeleninu a cokoliv Vás napadne. Překvapte Vaše blízké. Hmotnost: 31 kgCelková výška se stojanem: 108 cmVýška stojanu: 29 cmPrůměr pece: 44 cmPřední otvor o velikosti: 22 × 25 cmBarva: cihlová Součástí balení je ruční rošt o velikosti 32 x23 cm s délkou ručky 19 cm Jak používat Než začnete s přípravou, ujistěte se, že je gril stabilně usazen. Pokud je pec před použitím navlhlá, zapalte noviny a nechejte pec rozehřát až do vysušení. Pak můžete začít s pečením. Připravte si malé kousky nejlépe tvrdého dřeva (třísky) 20 cm dlouhé, nebo dřevěné uhlí. Zapalte, nechejte vyhořet uprostřed pece, jakmile se pec nahřeje – cca 10 min., shrňte ohniště do zadní části pece a můžete začít péct. Dřevo může v zadní části hořet. Upozornění Nepřenášejte horkou nebo vlhkou pec. Dohlížejte na děti a zvířata, v případě kontaktu s rozpálenou pecí může dojít k úrazu. Nechejte pec vyhořet samovolně, nesnažte se hasit. Během častého používání může dojít ke změně barvy, to však nemá žádný vliv na funkčnost pece. Pokud pec nepoužíváte doporučujeme použít náš převlečný obal. Přírodní produkt z pálené hlíny. Není povrchově chemicky ošetřen. Chraňte před mrazem. Ověřeno mnoha lety zkušeností.