Pomalý hrnec Profi Cook PC–SV 1112 Sous Vide představuje dokonalé nástupní zařízení do tajemství profesionální kuchyně. Připraví šťavnaté steaky, křupavou zeleninu či dokonalé ryby nízkoteplotním dušením ve vakuu. Přednost tohoto způsobu vaření spočívá v zachování vitamínů a aroma, intenzivnějším proniknutí koření a chutnější šťávě. Takto připravované jídlo nejen skvěle chutná, ale je i zdravé. V tomto přístroji lze připravovat pouze vakuově zabalené potraviny. Vaření probíhá tak, že vybrané potraviny ochutíte, zavakuujete do speciálního sáčku a na určenou dobu vložíte do vodní lázně. Vaření pak probíhá delší dobu při konstantní teplotě. Veškeré chutě se propojí, výživové hodnoty zůstanou a výsledkem bude pokrm dokonalých chutí. Sous-vide je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Takto vakuované potraviny (maso, ryby, zelenina nebo ovoce) se vaří po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 45 – 90 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolované vodní lázni. Vlastnosti: Pouzdro z nerezové oceli Přesné vaření potravin s elektronickou regulací teploty (max. odchylka +/- 0,5 °C) Zdravé vaření bez zbytečného tuku Ideální pro vaření metodou Sous-Vide Zachování výrazné většiny živin v hotovém pokrmu Pokrm si zachová své charakteristické aroma Včetně možnosti výroby jogurtu Udržuje stálou teplotu LCD displej (modře podsvícený) Nastavitelná teplota (45 – 90 °C) Nastavení vhodné doby (až 72 hodin) Objem: 8,5 l Varná nádoba (proti přilnavý povrch) Velké pozorovací okénko ve víku Včetně kleští a stojanu Napájení: 230 V / 50 Hz Příkon: 520 W