Servírovací prkénko z třešňového dřeva s atestací oleje GA 1827 pro přímý styk s potravinou. \n \n Otírejte navlhčenou textilií a jemným čisticím prostředkem. Osušte čistou utěrkou. \n Pravidelným ošetřením dřeva rostlinným olejem a brusnou houbičkou prodlužujete jeho životnost. Využijte opravnou sadu z naší nabídky. \n Nemyjte v myčce na nádobí. \n Intenzivní vlhkost a teplotní rozdíly mohou vést k deformacím, trhlinám a zabarvení. \n \nRozměry: \n34 × 24 × 1,5 cm \n \nTIPY: \nMytí dřevěného prkénka \nVyvarujte se dlouhého namáčení, to dřevu nesvědčí. Hned po použití prkénko umyjte. Zaschlé špíny se špatně zbavuje a pak se delšímu namáčení nevyhnete. \n \nJak prkénko vyčistit \nNěkdy stačí jen opláchnout, jindy to ale nepomůže. Prkénko posypte solí. Přepulte citron a poté s ním celé prkénko vydrhněte. Sůl působí jako drátěnka, ale jemná, která prkénko neponičí. Pokud nemáte celou půlku citrónu, můžete použít jen 4 lžičky citrónové šťávy. Prkénko pak vydrhněte rukou anebo kartáčem na nádobí a dobře osušte. \nDalší možností je posypat prkénko jedlou sodou. Stejně jako u soli budou stačit zhruba 3 lžičky. Poté pokapejte citronovou šťávou nebo octem a vydrhněte. U hodně zaschlé špíny můžete nechat až 15 minut působit. \n \nPéče o dřevěné prkénko \nNa každou stranu prkénka nalijte 1 – 2 lžičky oleje. Použít můžete slunečnicový nebo také kokosový. Poté rozetřete po celé ploše. Nechte pár minut vsáknout a rozleštěte. Olivový olej není moc vhodný, protože má výraznou vůni.