Materiál | vysoce leštěná nerezová ocel |
Barva | nerez |
Průměr | 25 mm |
Délka | 440 mm |
Výrobce | Georg Jensen |
Otevírání láhve šampaňského šavlí tzv. sabráž je technika využívaná profesionálními sommeliéry pro maximální zážitek z pití tohoto šumivého moku.
Šavle Indulgence je pro otevírání lahví speciálně navržená designovými přeborníky z dánské firmy Georg Jensen a její vzhled je skutečnou lahůdkou, na kterou je radost pohledět. Profil šavle je jako vystřižený z katalogu nejlepšího severského designu a čisté bezchybné ostří se plynule sbíhá k plné rukojeti, lákavě zakulacené a připravené pohybem vaší ruky uvést šavli do pohybu.
Celá procedura vypadá velmi efektně a s trochou šikovnosti je zvládnutelná i doma, při oslavách a rodinných sešlostech: Láhev šampaňského vychlazená na 3 – 5 °C je držena v úhlu přibližně 20 stupňů a sekem šavlí, který je veden po láhvi k hrdlu, se urazí skleněný náhražek na jejím konci. Hrdlo se i se špuntem odlomí a šampaňské je možno rozlévat za použití tohoto nevšedního efektu, který zajistí obdivné pohledy všech přítomných.
Odkazy:
O značce Georg Jensen ZDE.
Produkty Georg Jensen ZDE.