3 010 Kč
Zwilling Four Star santoku nůž, 180 mm S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály i hobby kuchaře. Kromě použití těch nejkvalitnějších materiálů, byla využita i revoluční technologie s bezspárou syntetickou ergonomickou rukojetí plynule navazující na čepel vykovanou z jednoho kusu té nejkvalitnější nerezové oceli tvrzené mrazem. Výsledkem spojení kvalitních materiálů a nových technologických postupů je pak nůž, jehož čepel je odolná, dobře vyvážená, pružná s dlouhotrvající ostrostí. Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií Sigmaforge® a jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v tvrzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi. Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Santoku nůž, 180 mm neboli kuchařský nůž asijského typu. S rozšířením sushi i v našich končinách, stoupá popularita i tohoto typicky japonského nože používaného mimo jiné i k přípravě této delikatesy. Santoku nůž se velmi podobá klasickému kuchařskému noži – má širokou a dlouhou čepel s jemným ostřím, která umožňuje rovnoměrné rozložení síly a efektivní kontrolu řezu. Podobně jako kuchařský nůž evropského typu, je nůž santoku univerzálním nožem. Poradí si s krájením, sekáním i drcením a zvládne maso, ryby i zeleninu.
rukojeť: ergonomicky zpracovaná, tvrzená černá syntetika s bezspárým přechodem čepel: mrazem tvrzená, vykovaná z jediného kusu vysoce kvalitní nerezové oceli lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice délka čepele 180 mm