Materiál | nerez ocel |
Délka ostří | 14 - 16,9 cm |
Určení | sekáčky |
Požadované vlastnosti | Profesionální |
Druh | Kuchyňské nože |
Hmotnost | 375 g |
Vhodné do myčky | ano |
Výrobce | Zwilling |
<h4>POPIS Sekáček na maso z kolekce Twin Four Star II od výrobce Zwilling má dlouhou a vysokou čepel o délce 14 cm , která má speciální hranatý tvar a je v ní malý otvor. Čínský sekáček je typický pro asijskou kuchyni a má univerzální využití – ideální na sekání masa, bylinek, zeleniny. V asijské kuchyni se používá zejména na krájení zeleniny na tenké nudličky a krájení masa na malé kousky pro rychlou přípravu v pánvi WOK.
Řada Twin Four Star II je oblíbená šéfkuchaři díky dokonalé kvalitě a nerezové patce pro dokonalé vyvážení nože. Nůž je vykován z jednoho kusu oceli , je tedy bez svárů a bez spojů. Je perfektně vyvážen a práce s ním je bezpečná a snadná . Čepel je kalená mrazem. Nůž má dlouhotrvající ostrost , která se snadno obnovuje díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem .
Rukojeť je ergonomicky tvarovaná, bezespárá a je vyrobena z odolné syntetiky.** Záštita vyvažuje nůž a chrání prsty** při krájení.Čepel nože je vyrobena ze směsi speciální německé nerezové oceli , chromu a uhlíku s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice). Nůž je odolný vůči mytí v myčce na nádobí, přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. SPECIFIKACE Délka ostří: 15 cm
Délka nože: 28 cm
Výška čepele: 7,4 cm
Hmotnost: 375 g
Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)
Barva: stříbrná, černá
Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části
2 roky
<style></style>
<h4>
1. Ocel Speciální ocel ZWILLING je dobře vybalancovanou kombinací chromu a
uhlíku, což je tajemstvím výroby prémiové oceli. Speciální proces
tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR,
které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost
své čepele lépe než většina ostatních nožů. Speciální směs té
nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost
Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší
vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice.
<h3 class=„num“ data-number=„2“>2. Rukojeť Rukojeť má
ergonomický tvar dobře padnoucí do ruky a na první dotyk vás zaujme tím,
jak skvěle je celý nůž vybalancovaný. Rukojeť z černé bezespáré
syntetiky a je opatřena nerezovou patkou pro dokonalé vyvážení nože.
<h3 class=„num“ data-number=„3“>3. Ostří ZWILLING V-Edge ostří
udává standart pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří
s úhlem 15°po obou stranách garantuje nadstandardní výkon, pohodlí a
přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších
z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již při prvním
použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-edge
ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.
<h3 class=„num“ data-number=„4“>4. Záštita Záštita nože
poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je
tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň
co nejlepší rozložení váhy.
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr> <td></td> <td> Nůž je vykován z jednoho kusu speciální** německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC. Dokonalé vyvážení nože** umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci.
Dlouhotrvající ostrost díky** ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem** .
Ergonomicky tvarovaná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.
Nerezová patka pro dokonalé vyvážení nože.
</td> </tr> <tr> <td></td> <td> Vyšší
pořizovací cena.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
V hodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční
mytí
Údržba nožů Zwilling Mytí a čištění
Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení – dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit . Pokud na noži vznikne „zub“ či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling .
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože .
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž – velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/UCcI-3lS7EU“ width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
CO DÁL?
<h4>RECEPT – HOVĚZÍ SE ZELENINOU A THAJSKÝM
KOŘENÍM 600 g hovězí roštěné, 1 stéblo citrónové trávy,
1 chilli paprička, 50 ml oleje, 100 g cibule, 120 g čerstvé červené
papriky, 100 g jarní cibule, 150 g sojových klíčků, hrst koriandru, hrst
thajské bazalky, lžíce cukru, 4 střiky ústřicové omáčky, 2 střiky
rybí omáčky, 1 střik sójové omáčky
**Postup:
** 1. Očištěné maso nakrájejte na tenké nudličky.
2. Citrónovou trávu a chilli nasekejte najemno a orestujte. Přidejte maso, restujte zprudka, rychle a ihned sceďte.
3. Nakrájejte papriku, cibuli a jarní cibulku, opět zprudka a krátce orestujte, přidejte klíčky a okapané maso, třtinový cukr, dobře osmahněte a ochutíme ústřicovou, rybí a sójovou omáčkou. Na závěr do směsi vmíchejte jemně sekané bylinky – koriandr a bazalku.
Jako přílohu k pokrmu doporučujeme rýži nebo rýžové nudle.
Zdroj receptu: http://www.ceskatelevize.cz/…kym-korenim/
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/WGBSg68OHJc“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho
do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling nebo na podobné produkty dalších značek.