Materiál | nerez ocel |
Určení | sada nožů;univerzální |
Požadované vlastnosti | Profesionální |
Druh | Kuchyňské nože |
Vhodné do myčky | ano |
Počet kusů v sadě | 2 |
Výrobce | Zwilling |
<H4>POPIS Sada nožů ** z kolekce Twin Four Star II od výrobce Zwilling obsahuje kuchařský nůž z vysokou čepelí o délce 20 cm s univerzálním využitím a špikovací nůž s délkou čepele 10 cm pro zpracování menších a středních surovin a pro špikování masa. Řada Twin Four Star II je oblíbená šéfkuchaři díky dokonalé kvalitě a nerezové patce pro dokonalé vyvážení nože. Nože jsou vykovány z jednoho kusu oceli , jsou tedy bez svárů a bez spojů. Jsou perfektně vyváženy a práce s nimi je bezpečná a snadná . Čepele jsou kaleny mrazem. Nože mají dlouhotrvající ostrost , která se snadno obnovuje díky **ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem .
</P> <P>Rukojeti jsou ergonomicky tvarované, bezespáré a jsou vyrobeny z odolné syntetiky.** Záštity vyvažují nože a chrání prsty** při krájení.** ** Čepele nožů jsou vyrobeny ze směsi speciální německé nerezové oceli , chromu a uhlíku s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice). Nože jsou odolné vůči mytí v myčce na nádobí, přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí. Ostrost a dlouhou životnost nožů zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění nožů používejte blok na nože.
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. SPECIFIKACE Balení obsahuje:
1 x kuchařský nůž, délka ostří 20 cm, délka nože 32,3 cm, výška čepele 4,7 cm, hmotnost 230 g
1 x špikovací nůž, délka ostří 10 cm, délka nože 20,2 cm , výška čepele 2 cm, hmotnost 61 g
Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)
Barva: stříbrná, černá
Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky
<STYLE></STYLE>
<H4>
1. Ocel
Speciální ocel ZWILLING je dobře vybalancovanou kombinací chromu a uhlíku, což je tajemstvím výroby prémiové oceli. Speciální proces tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR, které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost své čepele lépe než většina ostatních nožů. Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice.
<H3 class=„num“ data-number=„2“>2. Rukojeť
Rukojeť má ergonomický tvar dobře padnoucí do ruky a na první dotyk vás zaujme tím, jak skvěle je celý nůž vybalancovaný. Rukojeť z černé bezespáré syntetiky a je opatřena nerezovou patkou pro dokonalé vyvážení nože.
<H3 class=„num“ data-number=„3“>3. Ostří
ZWILLING V-Edge ostří udává standart pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří s úhlem 15°po obou stranách garantuje nadstandardní výkon, pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-edge ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.
<H3 class=„num“ data-number=„4“>4. Záštita
Záštita nože poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň co nejlepší rozložení váhy.
VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE> <TBODY> <TR> <TD></TD> <TD>
Nože jsou vykovány z jednoho kusu speciální** německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC. Dokonalé vyvážení nožů** umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci.
Dlouhotrvající ostrost díky** ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem** .
Ergonomicky tvarovaná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.
Nerezová patka pro dokonalé vyvážení nože.
</TD> </TR> <TR> <TD></TD> <TD>
Vyšší pořizovací cena.
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE> PRAKTICKÉ RADY V hodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí
Údržba nožů Zwilling Mytí a čištění
Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit . Pokud na noži vznikne „zub“ či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling .
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože .
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž – velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
<IFRAME src=„https://www.youtube.com/embed/UCcI-3lS7EU“ width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME>
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling nebo na podobné produkty dalších značek.