Délka ostří | 14 - 16,9 cm |
Určení | univerzální;japonské nože |
Požadované vlastnosti | Profesionální |
Druh | Kuchyňské nože |
Vhodné do myčky | ano |
Výrobce | Zwilling |
<H4>POPIS Japonský nůž ** z limitované kolekce 40 years Four Star od výrobce Zwilling má **dlouhou a vysokou čepel o délce 16 cm . Nůž Santoku je typický pro asijskou kuchyni a je obdobou pro evropský kuchařský nůž. Japonský nůž má univerzální využití – ideální na krájení, sekání, drcení, vhodný na zeleninu, maso, ryby i bylinky. V asijské kuchyni se používá zejména na krájení zeleniny na tenké nudličky a krájení masa na malé kousky pro rychlou přípravu v pánvi WOK.
Nůž je vykován z jednoho kusu oceli , je tedy bez svárů a bez spojů. Je perfektně vyvážen a práce s ním je bezpečná a snadná . Čepel je kalená mrazem. Nůž má dlouhotrvající ostrost , která se snadno obnovuje díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem .
Rukojeť je ergonomicky tvarovaná, bezespárá a je vyrobena z odolné syntetiky.** Záštita vyvažuje nůž a chrání prsty** při krájení.** ** Čepel nože je vyrobena ze směsi speciální německé nerezové oceli , chromu a uhlíku s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice). Nůž je odolný vůči mytí v myčce na nádobí, přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.
SPECIFIKACE Délka ostří: 16 cm
Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)
Barva: stříbrná, černá
Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky
VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE> <TBODY> <TR> <TD></TD> <TD>
Nůž je vykován z jednoho kusu speciální** německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC. Dokonalé vyvážení nože** umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci.
Dlouhotrvající ostrost díky** ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem** .
Ergonomicky tvarovaná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE> PRAKTICKÉ RADY V hodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí
Údržba nožů Zwilling Mytí a čištění
Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit . Pokud na noži vznikne „zub“ či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling .
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože .
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž – velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
<IFRAME src=„https://www.youtube.com/embed/UCcI-3lS7EU“ width=„275“ height=„189“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME> <IFRAME src=„https://www.youtube.com/embed/zV0mX6kszwI“ width=„275“ height=„189“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME> <IFRAME src=„https://www.youtube.com/embed/o8d8RNYO1Dg“ width=„275“ height=„189 " frameborder=“0" allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME>
RECEPT NA LETNÍ ZÁVITKY Asijská kuchyně je rozmanitá a vyniká zejména pokrmy, které jsou velice lehké do žaludku a přesto zasytí. Důkazem jsou tyto vietnamské letní závitky , ve kterých najdete kuřecí maso, spoustu zeleniny a rýžové nudle.
</P> <P>**Ingredience
** 2 balení rýžového papíru (min. 20 ks), 1 balení rýžových skleněných nudlí, 1 ledový salát, 1 svazek jarní cibulky, 400 g kuřecích prsou, 2 karotky, 1 kedlubna, 1 balení sójových klíčků, salátová okurka, kousek zázvoru, chilli paprička, rybí omáčka, limetka, sladká chilli omáčka, koriandr, máta, sůl
**Postup
** 1.** Maso dejte vařit** se zázvorem a ochuťte rybí omáčkou, poté po uvaření sceďte a nechte vychladnout.
2.** Nudle** dejte vařit zhruba na 2 – 3 minuty .
3. Uvařené nudle slijte a nechte je namočené ve studené vodě .
4.** Zeleninu nakrájejte** na jemné nudličky a lehce osolte, aby pustila trochu vody.
5. Maso nasekejte na jemné kousky, nudle sceďte a promíchejte s masem, ochuťte rybí omáčkou, koriandrem, limetkovou šťávou a chilli papričkou. Přidat můžete i sójovou omáčku.
6.** Rýžový papír namočte** na pár vteřin do vlažné vody a dejte na desku.
7. Na dolní část dejte ochucené nudle a zeleninu , okraje přehněte dovnitř a rolujte.
8. Závitky nechte chvíli zaschnout a poté podávejte se sladkou chilli omáčkou do které nasekejte pár lístků máty.
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling nebo na podobné produkty dalších značek.